Koleszterin

Kérdés:  18 éves lány vagyok, fél éve szedek fogamzásgátlót. Symicia a neve. Amikor a nőgyógyászom felírta, elküldött vérvételre, minden tökéletesen rendben volt.
Most, mivel orvosi egyetemre megyek, el kellett mennem vérvételre, és az eredmények alapján a koleszterinszintem, ami fél éve volt 4,90, most 8,05, a trigliceridek pedig 0,90 helyett 2,70.
Sokat stresszeltem mostanában, azt olvastam ez is hozzájárul a magas koleszterinszinthez. Ezen kívül elég keveset ittam a vérvétel előtt, és előző nap elég zsíros ebéd volt itthon, nem tudom ezek befolyásolják-e?
Mindenképpen csinálok 1 hét múlva egy kontrollt, de addig esetleg, ha tud valami megnyugtató mondani, azt megköszönném! A gyógyszer is okozhatja? Nem szeretném abbahagyni, semmiféle mellékhatást nem tapasztaltam. Vagy esetleg másikat kapnék?
Ami még fontos, a családban nem jellemző a magas koleszterinszint, nem vagyok elhízott, és hetente rendszeresen mozgok, akár 4 alkalommal is. Nem eszem rendszeresen zsíros ennivalókat, 1 évben párszor előfordul. Sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, ezért sem értem az eredményemet.
Előre is köszönöm válaszát!

koleszterin | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Valamelyik lelet hibás, és valóban meg kell ismételni.

Kapcsolódó cikkek a Koleszterin és más zsírok rovatban olvashatók.

2014-09-14 19:43:40
| koleszterin
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop