Kolitisz elleni gyógyszerek és gyereknemzés

Kérdés:  Ha a páromnak kolitisze van (5 éve), és az erre szedett gyógyszerek (Pentasa, Medrol és Humira) mellett szeretnénk egy közös babát, akkor ez a fogamzás mennyire lenne kockázatos? A gyógyszerek lennének kihatással a babára?
Mert ezeknek a gyógyszereknek az összetevői a spermiumokban is benne vannak. Szeretnénk babát, de kicsit félünk belevágni, nehogy a babának esetleg valamilyen baja legyen.
Előre is köszönöm türelmét!

terhesség, szülés, várandósság | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(januári)   InforMed
Válasz:  Ezt a kezelést végző orvossal kellene megbeszélni. Ugyanis az lenne a legbiztosabb ha a pontos diagnózis ismeretében lehetne egy olyan intervallumot találni, ahol esetleg minimálisra csökkenthető a gyógyszer, sőt átmenetileg a Medrol és a Humira fel is függeszthető. Akko nem lenne izgalom. Ez az állapot elvileg elképzelhető, mert a betegségnek, mint biztosan olvasott róla, vannak hullámzásai, néha magától is jobb, és ezt a periódust kellene minimális gyógyszerelés mellett megkeresni. Végső soron még az is elképzelhető, hogy az ebből az időszakból "félretett" spermából történhet a megtermékenyítés, ha természetes úton nem jön össze.
AU: Szendei, K.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-02-02 21:35:07
| terhesség, szülés, várandósság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop