Mit kellene tennem?

Kérdés:  Fél éve fennálló problémám van, amely különböző vizsgálatok nyomán a gasztroenterológiára vezettek. A kezdetekben állandó torokfájást éreztem, ami nem múlt el, utána már, amikor belekezdtem a beszédbe, akkor pedig jobban belenyilallt a fájdalom, így pedig minden azt bizonyította, hogy refluxom van.
Elmentem egy gyomortükrözésre, ahol a következőket írták a papírra a vizsgálat után: Gasztrooesophagealis reflux, oesophagitissel, rekeszsérv, kizáródás vagy üszkösödés nélkül.
Status: has puha, betap. kóros resistentia, defense nincs. Gastroscopia: Oespohagus kp. tág, alsó szakasza vérbő, erodált. Cseresznyényi hiatus hernia. A fundus szabályos. A corpus és antrum területén megtartott redőzet, ép nyálkahártya. Pylorus kerek, kp. tág. A bulbus és duodenum leszálló része ép.
Vélemény: Oesophagitis chr.gr.II. Hiatus hernia.
Javaslat: diéta, napi 40 mg Esomeprazol-Emozul adása.
Azt mondta az ottani gasztroenterológus, hogy 1 hét és el fog múlni a fájdalom, már a 4. hétnél tartok, rendszeresen szedem a gyógyszert, betartom a diétát, de egyáltalán nem érzem hatását a gyógyszernek, mellette napi szinten iszom a Salvus vizet, de amint belekezdek a beszédbe, akkor jobban fáj a torkom.
Az endoszkópos vizsgálat után azt mondta, hogy ő nem látott Helicobacter pylori nevű baktériumot. FOG-orvos nem látott semmit. Vérképem megfelelő, allergia-teszt negatív lett, tüdőm rendben. Nem dohányzom, egyáltalán nem fogyasztok alkoholt.
Ilyen esetben mit kellene tennem?

reflux | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(júliusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Miután van egy kis rekeszizom sérve is (hiatus hernia), diétás tanácsokat is be kellene tartani. Étkezés után például nem szabad lefeküdni, nem szabad sokat enni egyszerre, és természetesen a savtermelést fokozó tevékenységeket is mérsékelni kell. Ez a kávé, a túlzottan fűszeres ételek, a szénsavas úgynevezett üdítő italok kerülését jelenti főképpen.

Kapcsolódó cikkek a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2015-08-03 19:53:29
| reflux
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop