Mit tudna vérkép alapján javasolni?

Kérdés:  Édesanyám nevében írok, aggódom érte. Anya most cékla-kúrán van, minden nap közel 2 dl céklalevet iszik meg, kb. 1,5 hónapja.
Most ezek lettek az eredmények:
Eo 6,50% <6,00
We 24 mm/h <1-15
Glukoz 5,82 mmol/L <3,90-5,50
Alkalikus Foszfatáz 371U/L <98-280
GammaGT 79 U/L <7-32
hCRP 0,70mg/dL <0,50
A jobb lábszára be van dagadva teljesen, az erek is kidüllednek, most már pirosos is az egész lábszára. Bokája is dagadt, alváskor felpolcolja mindig, hogy valamelyest lemenjen a duzzanat róla. Van, hogy belenyilall neki, és fájdalom jelentkezik. Ez a dagadás kb. 5 hónapja áll fenn nála. Én mélyvénás trombózisra gondolok, annak veszélyére.
Ami még feltűnő, volt már párszor légszomja, nem kapott levegőt, fulladozott. Ez az utóbbi időben (pedig anya nem pánikbeteg). Sokszor fáradt, rossz közérzetű is (feltűnően). Elsőnek pangásos szívelégtelenségre gyanakodtam nála, de a szívultrahangon semmit nem találtak. Így jött a trombózisveszély állapota nálam számításba. Illetve aggaszt az emelkedett GammaGT - Alkalikus foszfatáz értéke.
We emelkedés lehet a lábszárban lévő gyulladás következménye?
A kéz tenyere is folyamatosan száradt, szét van nyílva a bőr, repedezik, fáj is neki. Nagyon csúnya.
Valaki valami iránymutatást tudna adni? Nem tudom hova kellene érdemben fordulnunk. Háziorvossal semmire nem jutunk sajnos.
Hasi ultrahang negatív, tüdőröntgen negatív, szívultrahang negatív.

laboratóriumi vérvizsgálat, laborlelet | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(januári)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Erre a kérdésre, így lehetetlen válaszolni. Ha nem bízik háziorvosában, keressen másikat. De mindenképpen a diagnózis felállítása után kell a teendőket megbeszélni. Ez nem a "csillagos" leletek mazsolázását jelenti. A páciens előzményeinek és vizsgálatának ismeretében lehet csak a labor leleteket is értékelni. A mélyvénás trombózis akut betegség, tehát ez kizárható. Lehet, hogy valamikor régen valóban volt egy mélyvénás trombózisa, amitől egy életen át dagadtabb lehet a lába, de ezzel teendő nincsen.

Kapcsolódó cikkek a Laboratóriumi vérvizsgálatok rovatban olvashatók.

2016-02-07 02:04:01
| laboratóriumi vérvizsgálat, laborlelet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop