Nyelőcső tumor – Táplálék kérdés

Kérdés:  Édesanyámnak nyelőcső tumora van, ami idáig úgy nézett ki, hogy műthető, de mégsem, ugyanis a kemoterápia és sugár hatására az elhalt tumor egy része kilukasztotta a légcsövet. Így lett egy átjáró a nyelőcső és légcső közt, a tüdőbe. Ezért, hogy enni tudjon, betettek neki egy öntáguló fémstentet, amivel könnyebb az evés.
Csak pépes ételt, turmixolva ehet mindent? Azt értem én, hogy darabosat nem lehet, de pl. a kétszersült vagy a keksz teába áztatva, az szétmállik a szájban, vagy a pirítós, ilyeneket sem lehet?
Az orvos mondta, hogy pépeset ehet, és minden falat után egy korty víz, a diétás nővér pedig nem ért rá felvilágosítani, mert sietett haza.
Válaszát köszönve üdvözlettel!

nyelőcsődaganat, rák, nyelÅ‘csÅ‘daganat | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(októberi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  A kemoterápiát végző onkológus javaslatára a háziorvos igen kedvező áron felírhat gyógytápszert, de addig is inkább bébiételt adjon, vagy turmixoljon mindent, és valóban gyakran kortyoljon folyadékot hozzá.

Kapcsolódó cikkek a Nyelőcsődaganatok rovatban olvashatók.

2015-10-05 20:24:33
| nyelőcsődaganat, rák
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop