Reflux

Kérdés:  2,5 hónapja azt vettem észre, hogy sűrű váladékot ürítek. Hol hígabb, hol darabos nyúlós. De nem lentről, hanem föntről érzem a garatból. Azt hittem gyulladás, Strepsils stb., de nem múlt, aztán már azon kaptam magam, hogy nem bírok enni, mert bármit próbálnék, minden megakad. Hosszabb idő után megelégeltem elmentem gégészhez, Nyelőcsőfekély, Controloc 20 mg valószínű reflux. Gasztroenterológushoz beutaló. Kaptam időpontot megbeszélésre. Kérdéseimet nem tehettem fel. Egyből tükrözés februárban.
Szedem a gyógyszert azóta. Az ételt le tudom nyelni, váladékozás azóta is van, égő érzés, gyomorfájdalom nem volt és azóta sincs. Nem érzem a savat. Annyi gyomorproblémám van, hogy akármennyit eszek, mindig éhes vagyok, legalábbis azt érzem.
További panaszaim: enyhe fül- és orrfájdalom, néha kicsit, de nem nagyon a torkom, de az gondolom a fekélytől, mikor eszek orrfolyás. Kamillateát iszok, cigarettát lecsökkentettem.
Ezek valóban a reflux tünetei (nem orvost kérdőjelezek meg), vagy esetleg lehet másfajta betegség tünetei? Tükrözés előtt érdemes más irányba elmennem vizsgálatra, hisz majd egy hónapom van tükrözésig és ha nem muszáj, kihagynám a tükrözéses vizsgálatot.
Sajnos népbetegségben szenvedek, próbálom legyőzni, pánikbeteg vagyok. Remélem, hogy elkerülhetem a tükrözést. Milyen irányba menjek el Ön szerint, mi lehet még a háttérben?
Háziorvosom felvetette, hogy fog is okozhatja a tüneteket, fel is kerestem egy fogászatot, ahol kimutatták 4 rossz fog, egy cisztás. Ön mit gondol erről? Lassan elkezdik a kezelést, csak előtte Dalacin szedése. Ha másfajta betegséget nem mutatnak ki a vizsgálatok, és tényleg ez marad alávetem magam a vizsgálatnak.
Olvastam, hogy vérvételből, illetve egy bizonyos fújásos tesztből is kimutatható a reflux. A gyomortükrözés úgy gondolom bizalmi kérdés és Ön számomra első benyomásra szimpatikus. Választott orvossal szeretném elvégeztetni, persze, amennyiben elvállalna egy félős 30 éves.

reflux | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(januári)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  A reflux nem mutatható ki "fúvásos" teszttel, csak a Helicobacter pylori fertőzöttség.-Még egy pánikbetegnél is ki kell zárni a "komolyabb" szervi megbetegedés lehetőségét, nem beszélve arról, hogy a gasztroszkópia során a Helicobacter pylori fertőzöttségre is választ adhatnak. Ha jót akar, akkor viszont a Dalacint ne szedje.

Kapcsolódó cikkek a Reflux (GOR) és más nyelőcsőbetegségek rovatban olvashatók.

2016-01-31 19:40:20
| reflux
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop