Szapora pulzus

Kérdés:  27 éves férfi vagyok. A problémáim szeptemberben kezdődtek. Magas pulzus, erős szívdobogásérzés, nyugalomban (85-90/perc) is, szorító szívtájéki fájdalom.
Metoprololt kaptam (2x50 mg/nap) és Aszpirin protectet. Normál szintre hozta (nyilván addig, amíg szedem). Az első vérvételnél nem találtak semmi rendellenest. A pajzsmirigy-vizsgálat eredménye:
TSH-5,57
FT3-5,4
FT4-22,02
Itt volt eltérés.
A terhelésre még a gyógyszer mellett is szorító fájdalom jelentkezik. Ha például egy adott távolságot kell megtennem futva, biciklivel, akkor már jelentkezik, de ha ugyanezt gyalogosan, lassan, öregurasan, akkor semmi gond.
Ezek a pajzsmirigyértékek milyen betegségre utalnak? Milyen szívbetegség lehet, amit nem mutat ki az EKG (sima, egyelőre nem volt terheléses), sem a vérkép?
Tisztelettel!

mellkasi fájdalom | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2014 ;19(novemberi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Ellentmondásosak a pajzsmirigyműködésre vonatkozó adatai. Az esetleges túlműködés kizárására ezeket alkalomadtán meg kellene ismételni, de addig is szedje a bétablokkolót (Metoprolol), az acetilszalicilsav (az Aszpirin szedése viszont felesleges). Valószínűtlen, hogy szív érbetegsége legyen, de enyhe billentyű rendellenesség, úgynevezett mitralis prolapszus (MPS) kizárására egy szív UH elvégzése javasolt.

Kapcsolódó cikk: Mellkasi fájdalom rovatban olvashatók.

2014-11-23 00:03:25
| mellkasi fájdalom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop