Szívdobogás érzés

Kérdés:  56 éves nő vagyok. Novemberben kardiológushoz mentem palpitacioval, ahol kiderült, hogy autoimmun pajzsmirigy betegségem van, a szív rendben van (Holter, terhelés, ultrahang, stb.). Havi vérvételek, december 16-tol TSH 4,27 (ref.: 0,27-4,20) 50 L- Thyroxinból mindennap ½ tabletta, majd január 17-töl, TSH 2,03 egyik nap felet, másik nap negyedet.
Most következik a vérvétel, de a problémám az, hogy a szívdobogásom nagyon érzem a mellkasomban is, és a fülemben is, és már az utóbbi időben állandósult, ezelőtt nem volt annyira jellemző. Párszor a hátam bal oldalán fájdalmat is éreztem.
Ezek a dolgok megszűnnek, ha a gyógyszer beállitás sikerül? Mennyi ideig tarthat? Lehet más probléma a háttérben? Esetleg mit tegyek? Endokrinológushoz sajnos csak március vegere van idöpont.

szívbetegség, tünetek, tünetek | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(februári)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Nem akarom elkeseríteni, de ha hormonpótlást (L-Thyroxin-t) kap, az csak fokozhatja a palpitációt, nem értem a szükségességét, abba kellene hagyni. Nem a labor leletet, hanem a pácienst egyben kell nézni, és józan belátással gyógyszerelni. Nem igazolódott szívbetegsége, igy talán enyhe szorongásoldó, esetleg kis dózisu béta-blokkoló szedése segíthetne. Ebben háziorvosa is tudna dönteni.

Kapcsolódó cikkek a Szív és érbetegségek rovatban olvashatók.

2015-02-22 05:32:51
| szívbetegség, tünetek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop