Torokszorítás, nehéz levegő, köhögés

Kérdés:  Évek óta küzdök nehézkes légzéssel, hol jobban, hol egyáltalán nem (a panaszom általában belégzési, úgy érzem, nem megy be elég levegő, amely, ha sikerül 1-2 mélyet sóhajtanom, javul). Voltam tüdőgyógyászaton, allergiát állapítottak meg, (eddig nem tapasztaltam allergiás tüneteket) és asztmát is, amely hörgőtágítóra sem reagált.
Kaptam Simbicortot, valamint elküldtek gyomortükrözésre is. A tükrözésen enyhe gyulladást láttak a gyomromban, vettek mintát is, ennek eredményére még várok, refluxra utaló jeleket nem találtak (nem is voltak ilyen jellegű tüneteim soha).
A gyomortükrözés előtt 1 héttel megfázásos betegségem volt, melyet kipihentem, gyógyultnak éreztem magam. Azonban a tükrözés után egy héttel és azóta is, visszatérő, éjszaka és napközben is rám törő száraz, csiklandozós köhögésem van. Emellett szorító, gombócérzés a torkomban, a falat is nehezebben megy le.
Voltam háziorvosnál, kicsit pirosnak ítélte a torkom, kaptam köhögéscsillapítót, melyet használtam, de nem javult a helyzet. Már napok óta nem alszom, mert estére olyan, mintha teljesen összeszűkülne a torkom, félek is és nem tudok aludni. Böfögési kényszerem is van, nyomásérzés a torkomban, de ezt már lehet, én kényszerítem ki.
Nem tudom hová kéne fordulnom, mi lehet a probléma, de már nagyon idegessé tesz ez a dolog (2 hónapja kaptam beutalót pszichiáterhez is, holnap esedékes a vizsgálat, de mivel közben kiderült sok minden, nem is tudom érdemes-e oda is elmennem).
Válaszát előre is köszönöm!

nehézlégzés, torok szorítás | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2016 ;21(májusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  A leírtak alapján jómagam is elküldeném pszichiáterhez, ne hagyja ki, de addig is Salvus vízzel gargalizáljon. Valószínűleg egy felső légúti fertőzése is zajlik.

Kapcsolódó cikkek a Köhögés, fulladás, nehézlégzés, cianózis rovatban olvashatók.

2016-05-26 00:25:56
| nehézlégzés, torok szorítás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop