Vashiányos vérszegénység súlyosbodása

Kérdés:  30 éves feleségemnek vashiányos vérszegénysége van már hosszú évek óta. 6 hónappal ezelőtt életet adott első gyermekünknek. Szülés után jobban előjöttek ennek a betegségnek a tünetei, azelőtt ritkán okozott neki tüneteket. Emiatt a szülés után írtak fel neki vastablettát. Pontosan már nem tudom mit szedett, de sajnos sokáig nem is tudta szedni, mivel székrekedése lett tőle.
Emiatt sürgősségire kellett mennie, mert semmilyen hashajtó nem segített rajta, így kapott beöntést a kórházban.
Most ismét előjöttek a tünetei: szédülés, fejfájás, fáradékonyság, és most teljesen tanácstalanok vagyunk, hogy mit kellene erre szednie. Félünk, hogy elszédül miközben a baba is a kezében van, és mind a ketten megsérülnek.
Ebben kérném tanácsát, Ön mit tudna tanácsolni, hogy mit szedjen, ami nem fog székrekedési mellékhatást produkálni nála?
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

vashiány, anémia, vérszegénység | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(októberi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Először is meg kell bizonyosodni arról, hogy jelenlegi panaszait is vashiányos vérszegénység okozza-e. Ha igen ennek okát is keresni és gyógyítani kellene. Nincs vérző aranyere, vékonybél felszívódási zavara? A sokféle vaskészítményből ki lehet válogatni, ami a legkevesebb mellékhatásból áll, de ha ez nem megy vénás vaskészítmény (Ferlecit) adása is szóba jön.

Kapcsolódó cikkek a Anémiák (vérszegénység) rovatban olvashatók.

2015-10-05 20:24:33
| vashiány, anémia, vérszegénység
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop