Zsibbadás, szédülés

Kérdés:  Remélem, jó helyen járok, konkrét szakorvost nem tudok megjelölni a problémámmal kapcsolatban, így kicsit hosszúra sikerült a kórképem.
Remélem, tud segíteni!
Nem: férfi
Életkor: 29
Munkavégzés: 50% iroda/50% terep/helyszín (egyéb: közepesen stresszes)
Gyógyszerérzékenység: nem ismert
Gyógyszeres kezelés: nincs
Ismert betegségek: allergia - főszezon április/május (gyógyszert nem szed, remélve az egyéb mellékhatások elkerülését (fáradékonyság, immunisság kialakulása)
Dohányzás: nem
Kávé: nem
Alkohol: átlag heti 1 pohár bor
Sport: nem rendszeres, heti 1-2 alakalom rövid átmozgatás, nyújtás, testkontroll
Egyéb szenvedély: nem
Leírás kronológiai sorrendben:
• 4-5 évvel ezelőtt:
Mellkasi panaszok, szegycsont, hátközép fájdalom, éhségérzet. Ezek függvényében elrendelve: allergiavizsgálat, EKG, terheléses vizsgálat, vér- vizeletvizsgálat, tüdőszűrő. Az allergiavizsgálat kivételével minden eredmény negatív. Előirányzott a gasztroenterológiai vizsgálat (ekkor ez nem történt meg).
• 2-3 éve:
Kontrollált táplálkozási szokások kialakítása (egyénileg), melynek lényege: szükségszerű mennyiségek megfelelő minőségben. Továbbá az ételek természetes formában való fogyasztása, a bolti "mű" ételek kerülése.
Gyógyteák megismerése, azok használata, koncentrálva a gyomorsav/reflux és allergia tüneteinek csökkentése érdekében. Ennek eredménye pozitív: 1-1,5 év után a gyomorpanaszok, az allergiás tünetek jelentősen csökkentek.
Ennek ellenére 2 éve erős gyomorfájdalom miatt gyomortükrözés, melynek eredménye: enyhe felmaródás, -> 4 hetes gyógyszeres kezelés. Igazi eredményt nem ez, hanem a táplálkozás és a stressz csökkentése hozta.
• 6 hónapja:
Szív körüli kellemetlen szúró érzés, így vér- és vizeletvizsgálat, teljes kardiológiai vizsgálat. Eredmény: negatív.
• 2 hónapja:
Először jobb alkar, ujjak zsibbadása, néha jobb láb görcsös érzése. Pár hét múlva bal kar hasonló, de enyhébb tünetei. Előfordulása szinte minden nap, de nem állandóan.
Vizsgálat: reumatológia, neurológia, eredmény: negatív. Feltételezés: B-vitamin hiány, alagút szindróma.
Egy hónapos B-vitamin kúra, napi 2 Milgamma. Változás: semmi
• Néhány hete:
Karok zsibbadása, néha lábak alsó részén is, egyre sűrűbben. Az alvás nehézkes, a zsibbadás néha a vállakban is jelentkezik.
Fura látás, közeli és távoli tárgyak fókuszálása lassabb, nehezebb, mint korábban. Olyan a látás távolra, mintha enyhén könnyesek lennének a szemek (hasonló a reggeli ébredéshez), nem elmosódott, a képek felismerhetőek, de nem tiszta, bizonytalan érzést ad.
A mellkas bal oldalán néha enyhe szúrás jelentkezik.
Ájulás nem, de szédült érzés szinte folyamatos.
Vérnyomás megszokott, kb.: 110/70.
Próbák:
- Kávé, alkohol, gyorsan felszívódó szénhidrát (tesztelve a keringés változását). Hatása: nincs
- Fizikai munka: nem befolyásoló tényező, nem tapasztalt változás
- Erőtlenség: nem jellemző

zsibbadás, szédülés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2015 ;20(júliusi)   InforMed | Szendei, K.
Válasz:  Ha ennyire odafigyel, nem tudom, hogy végül is mi a baj? Véleményem szerint egészséges. Talán azonban egy kicsit többet is figyel magára, mint kellene.

Kapcsolódó cikkek az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegsége, valamint a Szédülés: szerteágazó okok, változatos tünetekrovatban olvashatók.

2015-08-01 11:25:33
| zsibbadás, szédülés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop