Hirdetés

Bevált háziszerek, régi gyógymódok

Igaz, hogy az orvostudományban a fő szerep már a technikai újításoké, az alábbi régi praktikákat maguk az orvosok is ajánlják. Ennek oka, hogy a tapasztalaton túl számtalan vizsgálat is készült ezekkel kapcsolatban, de nem utolsó szempont az sem, hogy az áruk is kedvező.

háziszer, otthoni gyógymód, házi praktika |

InforMed Hírek12   InforMed | Dobos, L.


Gyömbér A gyömbért évezredek óta émelygés ellen használják, ám csak a 21. században fedezte fel ismét az orvostudomány. Mostanában ajánlják terhességi és kemoterápiás panaszokra is. Fogyasztható kandírozott gyömbér, tea vagy sütemény formájában.

BenGay A sportolók már régóta sikerrel alkalmazzák ezt a fájdalomcsillapító kenőcsöt. Erős mentolillata miatt sokan nem kedvelik, ezért már szagtalan kenőcs és tapasz formájában is hozzáférhető.

Aszalt szilva Ez is ősrégi természetes hashajtó, amit újra felfedeztek székrekedés, emésztési zavarok kezelésére. Hatását több vizsgálat is igazolja.

Pepto-Bismol A bizmut-szubszalicilátot eredetileg gyerekeknél alkalmazták, majd felnőttek gyomorpanaszaira is. Újabb vizsgálatok szerint különösen jót tesz utazáskor jelentkező hasmenés esetén.

Sós-vizes gargarizálás A legjobb módszer torokfájásra. Igaz, népszerűsége az antibiotikumok elterjedésével csökkent, de ma ismét ajánlják, amennyiben a betegnek csak a torka fáj és nincs láza, mert csökkenti a duzzanatot és tisztítja a nyálkahártyát.

Vazelin Az 1800-as években a vazelin igen népszerű volt mindenféle bőrpanaszra, Bár kiment a divatból, manapság újra alkalmazzák, mégpedig műtét után sebgyógyításra azoknál, akik allergiások az antibiotikumokra.

Ragtapasz A régebben széles körben leterjedt ragtapaszról egy ideig úgy tudtuk, hogy nem jó leragasztani a vágott sebet, mert gyorsabban gyógyul, de újabban mégis javasolják.

Jég A jeges borogatás klasszikus fejfájás-csillapító, különösen a migréneseknek előnyös.

Végezetül néhány a közhiedelemben elterjedt, hagyományos módszer, amit semmiképpen se alkalmazzunk:
  • Ne tegyünk vajat az égési sebekre
  • Ne tegyünk nyers húst a véraláfutásra
  • Ne égő gyufával szedjük ki a kullancsot
  • Ne tömény szesszel gyógyítsuk a fogfájást.
Health

háziszer, otthoni gyógymód, házi praktika

2014-11-20 17:01:58

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop