Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Sérülések és mozgásszervi betegségek » Elsősegélynyújtás »

Mikor vigyük a gyereket a sürgősségi osztályra?

Ha kisgyerekről van szó, a legjobb, ha a szülő az ösztöneire hallgat, még akkor is, ha a telefonon a gyerekorvos
nyugalomra inti.

Kis sérülés, nagy baj

Mindennapi életünk során számos olyan kisebb balesetet szenvedhetünk el, amelyeknek komolyabb következményei lehetnek, ha elbagatellizáljuk a dolgot.


Van még mit tanulnunk

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2016-ban immár negyedik éve mérte fel az elsősegély tudást Nagy Elsősegély Tesztjében, ahol több mint 1300 főt kérdezett meg.


Elsősegélynyújtás: tények és tévhitek

Mivel a hozzá nem értő önkéntes segítség több kárt okozhat, mint hasznot, az alábbiakban néhány tévhitet kívánunk eloszlatni az elsősegélynyújtással kapcsolatban, és a leírjuk tennivalókat is.


A fulladásos gyermekbalesetek megelőzhetők

Hiába a sok figyelmeztetés, sajnos minden évben vízbe fulladnak gyerekek, pedig a tragédia néhány egyszerű lépéssel szinte minden esetben megelőzhető. Fulladás pici gyerekeknél apró tárgyaktól, ételtől is bekövetkezhet, de ezt is meg lehet előzni.


„Buli tréninget” tartottak fiataloknak Semmelweises orvosok

„Buli tréninget” tartottak 16-17 éves fiataloknak a Semmelweis Egyetem orvosai az SE Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvoskongresszusa (SIASTOK) keretében, ahol idén kiemelten foglalkoztak a fiatalok problémáival.


1 |

Megfulladt egy hároméves gyerek egy Kinder tojásba rejtett játéktól Franciaországban

Megfulladt egy hároméves gyerek a délnyugat-franciaországi Toulouse-ban, miután a torkán akadt egy Kinder tojásba rejtett apró játék - köz...


A futó és a néző is megtanult újraéleszteni Bostonban

Az idei bostoni maratoni futóverseny előtt két napon át mind a versenyzők, mind a nézők megtanulhatták a hirtelen szívhalálból történő...


A magyarok mindössze 0,3 százaléka tud elsősegélyt nyújtani

A magyarok mindössze 0,3 százaléka tud szakszerűen elsősegélyt nyújtani, pedig egy baleset, rosszullét során egy jól felkészült elsőseg...


+ További hírek
+ További egészségpolitika
A kisgyermekek ellenállhatatlan kényszert éreznek hogy mindent a szájukba ...
Könnyű kis bokaficam, térdhorzsolás, csukló- és vállrándulás - gyakori ...
hirdetés
^