Hirdetés

Bokasérülés korcsolyázás közben

Korizás közbe a bal lábam meghúzódott, úgy estem rá, hogy a bal lábfejem a jobb lábam felé nézett. Egyből feldagadt, és elkezdtem jegelni, 2 napig nem tudtam ráállni, de utána már tudtam járni, csupán annyi fura dolog van az egészben, hogy a bokámon a kis csonton átugrik az ínszalag hátulról előre, és úgy marad, olyankor a lábfejemet lefelé nyújtom, és visszaugrik. Pontosan az eset január 17-én történt, és még azóta sem jött rendben, de lényegében nem fáj, csak mikor átugrik az ínszalag a kis csonton és még egy kicsit látszik, hogy a bal bokám nagyobb mint a jobb, de azt gondolom, a megnyúlt ínszalag miatt.
Meg tudná mondani nekem, hogy mennyi idő alatt gyógyul meg? Mit tegyek vele? Azóta fáslizom, minden nap masszírozom, tornásztatom, és naponta kétszer krémmel kenem.
A választ előre is nagyon köszönöm!

bokasérülés |

Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2009 ;14(márciusi)   InforMed | Farkas, J.

Úgy gondolom, hogy az a "kis csont", amin az ín átugrik, maga a külboka. E mögött van normálisan az a vájat, amelyben ez az ín mozog. Helybentartását a csontos vájaton kívül egy leszorító gyűrű is biztosítja, annak érdekében, hogy a bokaízület minden helyzetében a helyén maradjon az ín. De sérülés során ez a leszorító gyűrű elszakadhat, ennek az ín ficamodása lehet a következménye. Megoldása rendszerint műtéti, illetve javasolom, hogy-mivel, mint mondja, ez nem nagyon zavarja-előbb próbáljon meg egy speciális, ezt az inat a külboka alatt megtámasztó "pelottával" ellátott gumizoknit viselni. Ennek érdekében javasolom, hogy forduljon ortopéd szakorvoshoz.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár,boka,láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

bokasérülés

2009-04-07 15:38:17

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop