Hirdetés

Különösen a lábunkra vigyázzunk a téli hidegben

Télen különösen figyelni kell a lábunkra, hogy megóvjuk a fagyási sérülésektől. A megfelelő lábbeli éppen olyan fontos, mint a meleg kabát, sapka vagy kesztyű. Lényeges, hogy a cipő vízhatlan, jól szigetelt legyen, az akril zokni pedig segít szárazon tartani a lábat.

fagyás |

InforMed Hírek9   InforMed | Dobos, L.

Vannak, akik különösen érzékenyek a fagyásra, elsősorban az idősebbek, a dohányosok, a sok koffeint fogyasztók, valamint a rossz vérkeringéssel járó betegségben, mint például a cukorbetegségben, a pajzsmirigy-rendellenességben vagy érelmeszesedésben szenvedők.

A fagyás kockázatát növeli az alkohol vagy bizonyos gyógyszerek szedése, mert megakadályozza az illetőt abban, hogy idejében észlelje a fagyás jeleit. Az első tünetekre az érintett területet ajánlatos meleg törülközőbe csavarni, és orvost hívni, aki meg tudja állapítani, károsodtak-e a szövetek.

A téli sportok űzői a szezon kezdetén ellenőrizzék lábbelijüket. A túl nagy vagy túl szoros sícipő, korcsolya vagy túracipő hólyagokat okozhat, ami könnyen balesetekhez, sérülésekhez vezethet.

HealthDay
fagyás

2011-01-24 12:39:52

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop