Hirdetés

A rák oka

rák, kezelés, műtét |

Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megtudni, hogy hol lehetne utána nézni a rák kialakulásának okainak illetve módjainak. Érdekelne a dolog, mert számomra nagyon ismeretlen a téma és ez zavar.Előre is köszönöm a tájékoztatást.

A kérdése ahhoz hasonlítható, hogy arra kér, hogy ismertessem röviden a Bibliát.

Az eddig még megválaszolatlan kérdés lényege az, hogy megfigyeltük, mitől és hogyan romlik meg bizonyos sejtek, sejtcsoportok szabályozási rendszere. Ugyanis a daganatos betegségek lényege, hogy a képződés és eltakarítás mechanizmusának egyensúlya megbomlik, és bizonyos sejtek csak termelődnek, és az anyaszervezet nem ismeri fel és ezért nem távolítja el bonyolult védő mechanizmusával a keletkező sejteket. A túlburjánzó sejtek az éptől vesznek el energiát, ezzel kevesebb jut másnak. Ha "rossz" az elhelyezkedésük, akkor nyomási tünetei elviselhetetlen fájdalmat okoznak. Ha életfontosságú járatokat zárnak el, akkor pedig akut műtéti megoldásra van szükség, ami gyakran csak átmeneti megoldás és végül a beteg halálához vezet.

A betegség elindítója lehet öröklött (genetikus) hiba, de létrejöttéhez valószínűleg külső ok is hozzájárul, pl. vírusfertőzés, sugárártalom, vegyi ártalom stb.

Az Interneten számos WEB oldalt találhat mely-a témával foglalkozik. A Pro Patiente-n pl. A rák szó beírására igen sok találatot kaphat.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

rák, kezelés, műtét

2002-07-11 13:54:04

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop