Hirdetés

Rák - Halmozott előfordulás a családban

Anyukámnak a CT vizsgálat eredménye: gyomor corpus rosszindulatú daganata. Intraabdominalis nyirokcsomók rosszindulatú elváltozása.. A tüdő másodlagos rosszindulatú daganata. Magasvérnyomás-betegség elsődleges. Inzulinos cukorbetegség szövődmények nélkül. Ezek mellet, keringési rendellenesség, agyembólia, agylágyulás, epilepszia, atrófia betegsége van.
Ez az amiért, kértem a sebészt ne műtse meg. Anyuék tizenegyen voltak testvérek, ebből négyen meghaltak, gyomor-, vér- és agydaganatban, hárman most vannak ilyen szörnyű kórban. 59 éves öccsét gyomorra megműtötték, de mindene áttétes lett. 15 hónapja kezdte, de csak szenved, ez már nem élet. 61 éves húga, háromszor volt műtve agydaganattal, most a nyaki ütőerén van áttét.
Anyukámnak, 67 éves) most derült ki, 2006. 08. 16-án. Így, most az onkoradiológiai osztályon megkapta az első ELF kezelést. Állapota jó, semmit sem érez, nem fogyott, étvágya változatlan.
Kérdésem a következő, ez valóban hajlamossági tényező? Nem inkább öröklődő? Vagy mégis örökletes mivel, húgomnak is kimutatták a fekély környékén a rákos sejteket? Gyógyszerrel kezelik, gerincét 5 nap múlva műtik, aztán kezelik tovább a gyomrát. Unokatestvéremnek kivették a gyomrát, csak csonk maradt.
Kell félnünk a ráktól? Mit tehetünk a megelőzés céljából? Anyukámra mi vár, hosszú szenvedés? Tudjuk, hogy nincs visszaút, de a hosszú szenvedéstől is félünk. Soha nem dohányzott, nem ivott.
Kérem, válaszoljon, nagyon félünk a félelmetes kórtól.

|

Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Túl sok biztatót nem tudok mondani. A leírtak is megerősítik azt a feltételezést, hogy genetikai alapja is van a daganatos megbetegedéseknek, ez elől nem nagyon lehet elfutni. Természetesen az életmód, a környezet javíthat, vagy ronthat az alaphelyzeten, de jelen ismereteinkkel ennél többet nem tudunk tenni. Remélem, az alkalmazott terápia lassítja a folyamat előrehaladását, és csak később válik szükségessé a fájdalomcsillapítás. Alapelv, hogy tilos, bűn szenvedni hagyni a beteget, amikor kitűnő fájdalomcsillapító szerek állnak rendelkezésünkre.

2006-10-20 13:04:29

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop