Hashimoto gyulladás

24 éves nő vagyok, 165 cm, 61 kg. 2009 júniusában elküldött a háziorvosom TSH vizsgálatra, mert meg volt duzzadva a pajzsmirigyem, és szapora szívverésem volt. Ebben az időszakban kezdődött, hogy ingerlékeny, fáradékony, és dekoncentrált lettem. Az iskolában tanulási nehézségeim voltak. Hőhullámok törtek rám, és izzadékony lettem, ami korábban abszolút nem volt jellemző, illetve fogytam 6-8 kilót 3 hónap alatt. (2006-2007-ig tartó időszakban hirtelen feljött 15 kg.) 1 hónapon keresztül hasmenésem volt, ami egy probiotikum hatására szűnt meg. A menstruációm egyre gyengébb. A TSH eredmény 7,04 volt 06.16-án.
Voltam cytológián, ott Hashimoto gyulladást állapítottak meg. Az ultrahangon azt írták, hogy mindkét lebeny enyhén megnagyobbodott, a szokásosnál echoszegényebb. A bal lebeny alsó harmadában 4 mm-es echoszegény és 5 mm-es echodus göb látható. A nyálmirigy echoképe szabályos. Kóros nyaki nyirokcsomók nincsenek. Ma kaptam meg az új TSH eredményt (12,2) és ez alapján kapok majd hormonpótlást. Normális, hogy ennyi idő alatt ilyen mértékben csökkent a pajzsmirigyem működése?
Az nem világos számomra, hogy mi okozza a fokozott izzadást, a hőhullámot, alvászavart, ingerlékenységet, rémálmokat? A pulzusom van, hogy 60 alatt van, de mindig érzem, hogy dobog a szívem. Nagyokat üt. Teljesen le van gyengülve az immunrendszerem. 3 hetente megfázom, és nincs energiám semmire. Az egyik megfázás alkalmával a fülem is begyulladt, és felírtak rá antibiotikumot. (Emiatt szedtem a probiotikumot.) Jelenleg hüvelygombával küzdök az elmúlt hét hétben másodszor, és most sokkal intenzívebbek a tünetek.
Lehet, hogy nem csak a pajzsmirigyemmel van gond, és az okozza a többi problémát?

Pajzsmirigy betegségek, Hashimoto | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(augusztusi)   InforMed | Szendei, K.
Valóban összetettebb hormonzavar állhat a háttérben, de "megfogható", kezelhető csak a pajzsmirigy. Ha elolvassa, akkor látja, hogy ennek a betegségnek vannak alulműködő és túlműködő fázisai.

Kapcsolódó cikk: Pajzsmirigy-gyulladás (tireoiditisz).

| pajzsmirigy betegségek, Hashimoto
2009-08-31 20:39:57


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^