Hirdetés

Rákban elhunyt a szeptember 11-i támadás egyik híressé vált túlélője

Gyomorrákban elhunyt Marcy Borders, a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás egyik túlélője, akit a tornyok összeomlásakor teljesen beterített a felcsapó por, a róla készült fotó pedig bejárta a világot.

bulvár, gyomorrák |

MTI Hírek12

A hírt a nő testvére közölte annak Facebook-oldalán.

A 42 éves, New Jersey-i Bordersnél amerikai sajtóértesülések szerint tavaly diagnosztizáltak gyomorrákot. A nő betegségét a terrortámadásra és a menekülés során belélegzett mérgező anyagokra vezette vissza. Akkoriban a World Trade Center északi tornyának egyik bankjában dolgozott titkárnőként. Sikerült épségben kimenekülnie a 81. emeletről, miközben a déli torony összeomlott. A porral beterített testű nőről készült fotót az egész világ megismerte.

A támadás után Borders depressziós lett, alkohol- és drogfüggővé vált. Miután elveszítette a gyermeke feletti felügyelet jogát, 2011-ben rehabilitáción vett részt, azóta tiszta volt.

"Azt kérdezem magamtól: ez a dolog indította be a rákos sejteket a testemben? Határozottan így gondolom, hiszen nem volt korábban semmilyen betegségem, nincs magas vérnyomásom, magas koleszterinszintem vagy diabéteszem. Hogyan lehet, hogy egészséges vagy, majd a következő nap rákkal ébredsz?" - nyilatkozta halála előtt a Jersey Journal című lapnak.

"Marcy Borders halála emlékeztet minket a tragédiára, amely csaknem 14 éve megrázta városunkat. New York együttérez a hozzátartozókkal" - írta a Twitteren Bill de Blasio, New York polgármestere.

bulvár, gyomorrák

2015-08-27 00:06:14

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop