Hirdetés

CABG műtét utáni tünetek

44 éves férfi vagyok, 1 hónapja estem át CABG műtéten. A rehabilitáció eseménytelenül telt, azonban az utóbbi napokban a következő kellemetlen tüneteket észleltem: nehézlégzés (mindig egy nagy levegőt kell vennem, mint az orvosi vizsgálatokkor, amikor azt kérik, hogy sóhajtson). Enyhe mellkasi fájdalom légzéskor (bár ezt nehéz megítélni, a műtéti hegek is húzódnak), levertség, gyengeség, rossz közérzet immáron 3. napja (sehova sincs energiám, kedvem elmenni, bár előtte szerettem a mozgást), láz, étvágytalanság nincs.
A kórházban természetesen kivizsgáltattam, EKG-t készítettek és vérnyomást mértek, de mindent rendben találtak, nem igazán tudtak rá mit mondani, csak azt, hogy lehet pszichológiai eredetű, bár nekem ilyen jellegű problémáim sohasem voltak.
Köszönettel venném, ha véleményével megtisztelne.

|

Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Ha kezelőorvosi nem találtak semmi teendőt, ami CABG (coronary artery bypass graft) műtéttel összefüggésbe hozható, akkor ezt higgye el nekik. Húzódhatnak a műtéti hegek, és lehet, hogy most jön elő a műtét előtt elnyomott szorongás is (ez a légvételi panasz is ilyennek tűnik.)

2007-03-05 10:42:09

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop