Hirdetés

ISZB? Cardiomyopathia?

2004. áprilisában fordultam háziorvosomhoz, hogy nagyon fáj a szívem, aki tovább küldve egy kardiológushoz, a következőt állapította meg: ISZB? Cardiomyopathia? Angina pect. Mitrális mellső vitorlán prolapsus látható., Bal kamra 25, 48 mm. Pulm syst. nyomás 36 Hgmm, Mitral insuff. dopplerezhető Vmax. 4.6 colorral I. fokú.
A nátrium magas. Hat gyógyszert kell szednem attól kezdve. A következők: ISO max. spray 17 g. , Preductal 20 mg , Concor 5 mg. filmtabl., Corinfar drazsé 10 mg., Nitromint 0,5 mg . a szorító fájásra. Meg a Frontin 0.25 mg. Feszültségoldóként kaptam. Jelenleg 65 éves vagyok. Segítséget várnék az életmódban, legyen a mozgás vagy táplálkozás, Mit tehetnék azért, hogy az állapotom javuljon? És minden, ami a szívbetegséggel kapcsolatban van, érdekel. Legyen az figyelmeztetés is, hogy meddig élhetek még?
Előre is hálásan köszönöm.

|

Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Mielőtt súlyos szívbetegnek könyvelné el magát, és az életkilátásain filozofálna, előbb tudni kellene, hogy mi a baja. A szívkoszorúér betegség a leírtak alapján ugyanis nem lett megállapítva. Ez kérdőjellel van csak a feltételezett diagnózisokban (ISZB?). Természetesen, ha a kapott szerekre állapota javult, ez e betegség fennállására indirekt bizonyíték lehet. Azonban ez se egyértelmű, mivel a szorongásoldó önmagában is javíthatja a közérzetét. Végül az se derül ki a leírásából, hogy a Nitromint sublingualis tabletta, az Iso-Mack spray vagy a Corinfar volt-e az, ami rosszullét esetén szüntette a fájdalmat, ha ugyanis az utóbbi volt a hasznos, akkor az is a koszorúér betegség ellen szól, inkább vérnyomás kiugrás feltételezhető, koszorúér szűkület nélkül. Tehát pontosabb válasz csak ezek ismeretében adható. Életmódra mindenkinél nagyjából ugyanaz javasolható, kiegyensúlyozott étkezés, nem túlzásba vitt, de rendszeres testmozgás, nyugodt élet

2004-07-08 19:37:32

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop