Főoldal/ Betegségek/ Szív és érbetegségek/ Koszorúérbetegségek (angina, infarktus, szívhalál, kockázat)/

Az Ön által kiválasztott kulcsszó az alábbi 16 cikkekben szerepel:

1. Hogyan vegyünk halat karácsonyra?
(2019-12-11)
A hal kiválasztása okozhat némi fejtörést. Mire érdemes odafigyelni?

2. Egyen halat, legjobb falat
(2015-12-17)
Magyarországon a halfogyasztás nem számottevő, ennek megfelelően a termelés sem kiemelkedő. Fontos lenne azonban, hogy gyakrabban ke...

3. Halat a kilók ellen!
(2015-01-22)
Kiváló fogadalom lehet az újévre, hogy a halakat rendszeresen, és ne csak az ünnepnapokon fogyasszuk. Íme, néhány tanács, amelyek ...

4. Nem mindegy, milyen halat eszünk
(2012-09-03)
A halak omega-3 zsírsav-, illetve higanytartalma ellentétesen hat az emberi egészségre - állapították meg svéd és finn kutatók...

5. A halevés csökkenti a vastagbélrák kockázatát
(2012-05-13)
Kisebb a vastagbélrák kockázata azoknál, akik sok halat esznek - állapították meg kínai kutatók 41 korábbi tanulmány adatainak ...

6. A halfogyasztás valóban csökkenti az agyi érkatasztrófa kockázatát
(2011-09-27)
A heti két-három alkalommal halat fogyasztók esetében valamivel kisebb az agyi érkatasztrófa kialakulásának kockázata, mint azokn...

7. A lazac különlegesen jó az egészségnek
(2010-06-25)
A halételek rendszeres fogyasztása kifejezetten szívvédő hatású, de a lazachús különös színét adó festékanyagról most az...

8. Hal helyett génmódosított szója
(2010-01-05)
Jó hír a világ halállományai számára: genetikailag módosított szójabab helyettesítheti, vagy legalábbis egészítheti ki rövi...

9. Újabb adalék a halfogyasztás előnyeihez
(2009-08-18)
Hét fejlődő országban, mintegy 15 ezer idős emberrel elvégzett felmérés szerint a rendszeresen halat fogyasztóknál kisebb a szelle...

10. A gyümölcsök, zöldségek, halak és omega-3 zsírsavak csökkentik a dementia kockázatát
(2008-10-12)
Egy francia vizsgálat eredmények arra utalnak, hogy a dementia és az Alzheimer-kór (AK) kockázata jelentősen csökkenthető halak, ome...

11. A hal és a halolajak szívvédő hatása
(2006-03-15)
Általánosan elfogadott tény, hogy heti két alkalommal halat eszik, csökken a szívbetegség kockázata. De vajon az ennél több hal fo...

12. Halak mindenekfelett...
(2003-07-25)
... így kezdődik egy neves német szakácskönyv, amely röpke betekintést ad az édesvízi és tengeri halak páratlanul sokszínű v...

13. A hal fogyasztásával megelőzhető a stroke
(2003-03-11)
BOSTON, USA. Számos tanulmányból kiderül, hogy a rendszeres halfogyasztás segít megvédeni a szervezetet a stroke ellen. Nem világ...

14. Tüdőrák ellen nyers hal
(2001-07-05)
A sushi megvéd a tüdőráktól! A kutatások szerint Japánban a hagyományos nyers halból elkészített ételek miatt betegszenek meg mintegy 30 százalékkal kevesebben tüdőrákban, mint más országokban. Rá...

15. Mit tehet Ön az ózonpajzs védelméért?
(2000-11-01)
A Montreali Jegyzőkönyv (lásd: Rés az ózonpajzson című írás) egyik aláírójaként Magyarország is aktívan részt vesz az ...

16. Myocardialis infarctus és diabetes mellitus: előfordulás, kezelés, prognózis
(1997-05-18)
A szerzők a cukorbetegség és a myocardialis infarctus előfordulását vizsgálják az általuk működtetett betegségregiszterek (Infar...

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop