Hirdetés

Észak-Magyarország: fertőző májgyulladás Borsodban

Jelentősen nőtt a fertőző májgyulladás miatt megbetegedettek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - írta szerdai számában az Észak-Magyarország.

májgyulladás, hepatitis A, fertőző májgyulladás |

MTI Hírek11

A lap azt közölte: az év első felében, a tavalyi hasonló időszakhoz képest csaknem megháromszorozódott a hepatitis-A vírussal fertőződtek száma Borsodban. A megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének adatai szerint szeptember 30-ig összesen 238 esetet regisztráltak, ezen belül Miskolcon 39-et.

E fertőző betegségre jellemző, hogy 7-10 évente nagyobb számú megbetegedést okoz, a megbetegedések számának jelentős mértékű csökkenéséhez 2-3 év szükséges - olvasható a cikkben. Hozzátették, hogy oltóanyagból nincs hiány, és a népegészségügyi hatóság megtette a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében a szükséges intézkedéseket.

Az írásban felhívták a figyelmet arra, hogy a hepatitis-A vírus széklettel szennyezett kézzel, szennyezett tárgyakkal, szennyezett étellel-itallal terjed, a fertőzés továbbterjedése az alapvető higiénés rendszabályok betartásával megelőzhető.

májgyulladás, hepatitis A, fertőző májgyulladás

2014-10-01 11:50:10

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop