Hirdetés

Allergia, füldugulás, orrfújásnál reccsenő hang

16 éves lány vagyok, és már évek óta allergiás vagyok a parlagfűre, a klórra, és most már az állatszőrre is. Félévente jártam ellenőrzésre, és a doktor úr azt mondta nekem, hogy csak akkor menjek vissza, ha súlyosbodtak a tüneteim.
Épp ezért, szeretném öntől megkérdezni, összefügghet-e az allergiámmal az, hogy pár napja a bal fülem bedugul, amikor lefekszem aludni. Napközben is egy picit dugulásban van, de nem olyan mértékben, mint este. Ha reggel kifújom az orrom, reccsenő hangot hallok és máris egy picit jobb lesz. Ön szerint lehet ez az allergiámtól is, vagy lehetséges, hogy más betegségem van?

|

Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos   InforMed | Kótai, Zs.

Az allergiás nátha az orrnyálkahártya duzzanatát okozza, ezzel együtt jár a fülkürt nyálkahártya-duzzanata is. A fülkürt biztosítja a középfül és a külső levegő nyomáskiegyenlítését. Ha nem jól működik, nem nyílik meg, akkor érezzük dugultnak a fülünket, és erős orrfújásnál a fülkürt megnyílik, recsegő hang kíséretében és a hallás is helyreáll. Az allergiás náthára jó hatású gyógyszeres kezelés és orrcseppek is vannak, amelyek ezeket a panaszokat megszűntetik.

2007-07-20 13:20:25

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop