Hirdetés

Csalánkiütés, 15 hónapos kislány

15 hónapos kislányomnál 3 hónapja csalánkiütések jelentkeztek a tejtermékektől, akkor diétára fogták. Most úgy döntött a doktor, hogy ismételten próbálkozzunk tejtermékekkel. Ettünk joghurtot és egy pöttyünk lett tőle, a túró ruditól semmi, tejet még nem ittunk.
Ha valóban tejallergiás lenne, akkor most miért nem jelentkeztek nagyobb mértékben a kiütések, esetleg lehet, hogy mégsem az? Ma ettünk egy csepp mustárt és a szája körül tele lett csalánkiütéssel, ödémás lett a szája, kapott kalciumot az orvos javaslatára, egy óra múlva elmúlt, a következő órában a szeme körül lett csalánkiütés, pedig nem ettünk semmit, ezt is a mustár váltotta ki? Azt mondta az orvos, hogy ez természetes dolog, hogy ilyen reakciókat váltott ki a mustár, valóban?
Köszönöm válaszát!

|

Az Orvos válaszol - Dr. Seprődi Bence   InforMed | Seprődi, B.

A kisgyermekkori allergiák jelentős részénél csak találgatunk a kiváltó okot illetően. Egyértelmű allergént csak akkor lehet azonosítani, ha bőrteszttel vagy vérvizsgálattal igazolódik a túlérzékenység, ezt csak a leggyakoribb allergiát kiváltó anyagoknál lehetséges (a tejfehérje esetében igen), vagy ha ugyanaz az anyag ismételten allergiás reakciót okoz.
Javaslom, hogy igyanak egy kis tejet, mert ez hamarabb megválaszol sok-sok fontos kérdést, mint a találgatás.

2007-08-03 14:03:52

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop