Hirdetés

Újabb arcátültetés Barcelonában

27 órás műtéttel spanyol orvosok részleges arcátültetést hajtottak végre egy 45 éves betegen, aki hosszú évek óta súlyos arctorzulásban szenvedett.

arcátültetés, transzplantáció, bulvár |

InforMed Hírek13   InforMed | MTI


A barcelonai Vall d’Hebron Kórházban elvégzett bonyolult műtéten, amely kiterjedt az arc egy részére, a szájra, a nyakra, nyelvre és a garatra, 45 orvos és műtős vett részt - jelentette be hétfőn a barcelonai kórház.

A 45 éves férfi 20 éve szenvedett súlyos érdeformitástól az arcán, és látási és beszédzavarokat, életveszélyes vérzéseket okozott.

A február elején elvégzett műtét során átültették a beteg arca alsó részének kétharmadát, a nyakat, a garatot, a nyelvet.

A kórház közleménye szerint a beteget a világ számos kórházában köztük a Harvard Egyetem klinikáján vizsgálták, és mindenhol úgy ítélték meg az orvosok, hogy a súlyos arctorzulás nem műthető.

Spanyolország 23 éve élen jár a szervátültetésben. A barcelonai Vall d'Hebron kórházban 2010-ben végeztek először a világon teljes arcátültetést, később hasonló műtétet végeztek a Párizs közeli Henri-Mondor de Créteil kórházban is.

arcátültetés, transzplantáció, bulvár

2015-03-30 23:02:09

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop