Hirdetés

Maláriában szenvedő migránst kezelnek Budapesten

Maláriával kezelnek egy afgán fiatalembert a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézetben - hangzott el az M1 aktuális csatornán szerdán este.

malária, bevándorlás, bulvár |

MTI Hírek12

A fiatal afgán férfi egy nagyobb csoporttal érkezett kedden Magyarországra Röszkénél, a regisztráció közben belázasodott, Szegedre szállították, ahol a tesztek igazolták nála a maláriát.

Szlávik János, a budapesti kórház infektológiai osztályának vezető főorvosa a műsorban elmondta, a fiatalember jó állapotban van, ugyan a betegség miatt nem kellene elkülöníteniük, de ezt megtették.

Az infektológus szakember hozzátette: a malária egy szúnyogok által terjesztett betegség, tehát emberről emberre nem terjed, továbbá azok a szúnyogfajok sincsenek jelen Magyarországon, amelyek képesek a betegséget terjeszteni. Így a magyar lakosság nincs veszélyben - hangsúlyozta.

A maláriára jellemző a hosszú lappangási idő, tehát a tünetek csak a fiatalember Magyarországra érkezésekor jelentkeztek, azonban a fertőzést Afganisztánban kaphatta el - magyarázta az infektológus.

A főorvos jelezte azt is, idén ő már a negyedik maláriás beteg, akit kezelnek, és a többiek is mind migránsok voltak. Hozzátette: mind a négyen meg fognak gyógyulni.

Évente a Szent László kórházban 10-15 maláriás esetet szoktak kezelni.

malária, bevándorlás, bulvár

2015-09-02 23:17:00

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop