Hirdetés

Mitől leszünk náthásan még betegebbek?

A legtöbb dolog, amit tudni vélünk a nátháról – tévhit. Nem igaz, hogy azért leszünk náthásak, mert vizes fejjel mentünk ki, vagy mert huzatos szobában alszunk.

nátha, tévhit |

InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.


Van azonban számos dolog, amit nagy valószínűséggel rosszul csinálunk. Az alábbi hibák ronthatják állapotunkat, illetve késleltetik a gyógyulást

1. Nem törődünk a betegséggel

Ne tegyünk úgy, mintha nem is lennénk náthásak, ennek meglesz a böjtje. A szervezetnek ilyenkor, amikor fertőzéssel küzd, többlet energiára van szüksége.

2. Nem alszunk eleget

Az elegendő alvás a fertőzés leküzdésének kulcsa. Ha valaki 7 óránál kevesebbet alszik, megháromszorozza a nátha esélyét. Ha éjjel a tünetek miatt nem tudunk aludni, pótoljuk be délután.

3. Stressz

A stressz is az egyik kockázati tényezője a náthának, mert a stresszhormonok magas szintje gátolja az immunrendszer megfelelő működését.

4. Túl kevés folyadékot iszunk

Nátha esetén fokozottan kell ügyelni a kellő mennyiségű folyadékbevitelre, mert a folyadék oldja a váladékot, így tisztulnak a légutak. Minden megfelel, a víz, a tea és a leves, sőt a közhiedelemmel ellentétben a tej is.

5. Alkoholt fogyasztunk

Az alkohol kiszárít, és súlyosbítja a nátha tüneteit. Elnyomja az immunrendszert, sőt akár interakcióba is léphet a náthára szedett gyógyszerekkel.

6. Túl gyakran használjuk az orrdugulás elleni sprayt

Vigyázzunk ezekkel a készítményekkel, eleinte segítenek, de ha három napnál tovább használjuk, a hatás az ellenkezőjére fordul.

7. Dohányzás

A dohányosok könnyebben kapják el a náthát, és tovább is tart a betegség. A dohányzás károsítja a tüdőt, amelyek így nehezebben küzd meg a fertőzéssel. Tegye le a cigarettát legalább a betegség idejére!



nátha, tévhit

2016-07-05 00:29:21

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop