Hirdetés

Elhagyhatja a kórházat az Afrikában ebolával megfertőződött amerikai újságíró

Meggyógyult, és hamarosan elhagyhatja a kórházat az NBC amerikai tévécsatorna Ebola-vírussal Nyugat-Afrikában megfertőződött munkatársa - közölte kedden az a Nebraska állambeli kórház, ahol kezelték.

Ebola, vírus, fertőzés, ebolajárvány |

MTI Hírek11

A legutóbbi tesztek már nem mutatták ki a veszélyes vírus jelenlétét Ashoka Mukpo szervezetében. A Nebraska Medical Centerben elvégzett vizsgálatok eredményét az atlantai járványügyi központ is megerősítette, így az újságíró már szerdán elhagyhatja a kórházat.

"Túl sokan vannak, akik nem olyan szerencsések, mint én. Örülök, hogy életben vagyok" - fogalmazott közleményben a Rhode Island-i Ashoka Mukpo, aki szabadúszó operatőrként Libériában kapta el a kórt, de még mindig nem tudja pontosan, hogyan. A férfi az NBC-nek és más médiumoknak dolgozott a fertőzés melegágyában. A nebraskai kórházban október 6. óta kezelték. Ő volt az intézményben ápolt második ebolás beteg, előtte Rick Sacra orvost kezelték ott sikerrel.

Eddig öt olyan amerikai állampolgárt szállítottak az Egyesült Államokba, akik Nyugat-Afrikában kapták el a vírust, mindannyian biztonságos ellátást kaptak, és nem fertőzték meg az egészségügyi személyzetet - hangsúlyozta a napokban Barack Obama amerikai elnök.

Az országban eddig három ebolás eset fordult elő: egy férfi - aki Libériában kapta el a betegséget, majd miután Amerikába utazott - meghalt, és két ápolónő, akiket ő fertőzött meg a kezelés során. Az ő állapotuk javulóban van.

Ebola, vírus, fertőzés, ebolajárvány

2014-10-22 22:01:50

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop