Hirdetés

Maliban lecsengett az ebolajárvány a hatóságok közlése szerint

Maliban lecsengett az ebolajárvány, negyvenkét napja nem észleltek új megbetegedést - közölte Bamakóban a nyugat-afrikai ország egészségügyi minisztere, Ousmane Kone vasárnap éjjel.

ebola, járvány, fertőzés |

MTI Hírek12

A negyvenkét nap - az ebola lappangási idejének kétszerese - az Egészségügy Világszervezet (WHO) által meghatározott időszak. Amennyiben ez idő alatt nem jelentenek újabb megbetegedést, a szervezet előírásai értelmében ki lehet jelenteni, hogy véget ért a járvány. Vasárnap a WHO mali képviselője is a miniszter kijelentésével egybecsengően nyilatkozott.

Maliban októberben észlelték az első ebolás esetet. Csakhamar sikerült szinte teljesen feltartóztatni a fertőzést, de novemberben újabb esetekről érkeztek hírek. A WHO szerint összesen nyolcan fertőződtek meg, közülük hatan meghaltak. Más források hét halottról tudnak.

A mostani ebolajárványban eddig több mint 8400-an vesztették életüket Nyugat-Afrikában, túlnyomó többségében Libériában, Sierra Leonéban és Guineában. A fertőzöttek számát 21 300-ra teszik.

Az új megbetegedések száma jelentősen csökken a térségben, de még így is legkevesebb ötven gócpont maradt a felsorolt országokban - mondta a napokban David Nabarro, az ENSZ ebolaügyi megbízottja.

ebola, járvány, fertőzés

2015-01-19 22:51:25

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop