Hirdetés

Megszüntetik az ebolajárvány miatti ellenőrzéseket a csehországi repülőtereken

Május elsejével megszüntetik a csehországi nemzetközi repülőtereken az ebola-fertőzés veszélye miatt tavaly októberben bevezetett ellenőrzéseket - jelentette be az egészségügyi minisztérium szóvivője, Stepánka Cechová.

Csehország, járvány, ebola |

MTI Hírek12 | Kokes, J.

A szóvivő szerdai tájékoztatása szerint az eddigi ellenőrzések során 229 olyan külföldi személyt találtak, akiket ebola-fertőzés gyanúja miatt ki kellett vizsgálni. Tizennégy személyt néhány napra orvosi felügyelet alá helyeztek, de az ebola-vírust senkinél sem mutatták végül ki.

A cseh kormány döntése alapján tavaly október óta a Prágába érkező utasokkal egy rövid kérdőívet töltettek ki, amelyen egyebek között fel kellett tüntetni, hol jártak az utóbbi 42 napban. Ez az idő az ebola lappangási idejének kétszerese.

Amennyiben az illető olyan afrikai országban járt, ahol felütötte fejét az ebola-fertőzés, kötelező járványügyi vizsgálatnak kellett alávetnie magát a repülőtéren.

A 15 éven aluli gyerekek kérdőívét a szülők, a felnőtt kísérő, esetleg a repülőgép személyzete töltötte ki.

A vizsgálat elutasítása esetén a cseh hatóságok pénzbírságot róhattak ki, amelynek maximális összege 10 ezer korona (mintegy 110 ezer forint) volt.

Csehországba naponta 15-17 ezer légi utas érkezik külföldről.

Csehország, járvány, ebola

2015-04-29 16:46:43

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop