Hirdetés

Washington utazási korlátozásokat vezetett be az az ebolajárvány sújtotta Nyugat-Afrikából érkezőkkel szemben

Washington utazási korlátozásokat vezetett be az ebolajárvány által leginkább sújtott három nyugat-afrikai országból érkezőkkel szemben, ezentúl csak öt kijelölt repülőtéren keresztül léphetnek be az Egyesült Államok területére - jelentette be kedden az amerikai belbiztonsági minisztérium.

ebola, járvány, fertőzés |

MTI Hírek11

Az új amerikai intézkedéseket a Libériából, Sierra Leonéból és Guineából érkező utasokkal szemben alkalmazzák szerdától. A térségből érkezőknek a New York-i JFK, a New Jersey-i Newark, a washingtoni Dulles, az atlantai Hartsfield-Jackson és a chicagói O'Hare repülőtéren egyebek mellett kézi szkenneres testhőmérséklet-mérésnek kell alávetniük magukat.

A közlemény szerint az érintett országokból érkezők 94 százaléka eddig is ezen öt légikikötő valamelyikén keresztül lépett be az észak-amerikai ország területére. A korlátozás állampolgárságtól függetlenül minden utasra vonatkozik.

Jelenleg nincs egyetlen közvetlen kereskedelmi járat sem a három ebola sújtotta ország és az Egyesült Államok között. "Szorosan együttműködünk a légitársaságokkal annak érdekében, hogy minimális zavarokkal sikerüljön végrehajtani ezeket az intézkedéseket" - mondta Jeh Johnson belbiztonsági miniszter.

A járvány sújtotta országok elvileg eddig is kötelesek voltak már a felszállás előtt megszűrni a tőlük kiutazókat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb adatai szerint az 1976-ban felfedezett ebolavírus tavaly december óta 9216 embert fertőzött meg, közülük 4555-en belehaltak a betegségbe.

ebola, járvány, fertőzés

2014-10-21 23:18:53

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop