Hirdetés

A mobiltelefonok és meddőség

A mobiltelefonok sugárzása férfi meddőséget okozhat izraeli kutatók szerint. Cikkük a Reproductive BioMedicine online szaklapbanjelent meg.

mobiltelefon, sugárzás, férfi meddőség, ondó, nadrágzsebben hordott mobil |

InforMed Hírek14   InforMed | MTI


A nyugati országokban élő férfiak ondójának minősége folyamatosan romlik, a becslések szerint a párok meddőségi gondjai negyven százalékban írhatók a férfiak rovására.

A kutatócsoport szerint, akik egész nap a nadrágzsebükben hordják telefonjukat, olyan szintre csökkenhetett a spermiumszám, ami már meddőséghez vezethet. A telefonjukat egész nap a nadrágzsebükben hordó férfiak csaknem felénél a spermiumok száma olyan alacsony volt, amilyen a férfi lakosságnak csak 11 százalékánál fordul elő.

Azok esetében, akik naponta több mint egy órát beszéltek a készüléken vagy akkor telefonáltak, amikor a mobil éppen a töltőn volt, kétszeresére nőtt az alacsony spermiumszám kockázata - állapította meg a tanulmány.

Azt javasolják, hogy csökkentsék a hívások időtartamát, ne aludjanak a telefon közelében, kerüljék a beszélgetést az éppen töltődő készüléken, a töltés idejére kapcsolják inkább ki. Amikor csak lehet, használják a fülhallgatót.

A kutatók szerint nagyobb létszámú vizsgálatokra lenne szükség, hogy a mobiltelefonok sugárzása és a férfiak meddősége közötti összefüggést egyértelműen bizonyíthassák.

www.timesofisrael.com

mobiltelefon, sugárzás, férfi meddőség, ondó, nadrágzsebben hordott mobil

2016-02-06 20:00:17

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop