Hirdetés

Mit üzen a szervezet?

Ha valami gond van, menjen orvoshoz. Az öngyógyítás nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és kezelést. Rohanó világunkban azonban gyakran megesik, hogy nincs sok idő a rendelőben, vagy nem is jut eszébe minden kérdés.

betegség, tünetek |

InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

Kép_ Free Digital Phptos.net
Az alábbiakban néhány tünetet adunk közre, és egy kis segítséget, mi állhat a háttérben:

Fehér, lepedékes nyelv

Gombás fertőzés, annak is a szájüregben szokásos fajtája, a szájpenész. A szájban kényes egyensúly uralkodik, de ha például antibiotikumok szedése miatt ez felborul, elszaporodnak a gombák. Vényre kapható gombaölő szer a megoldás.

Sebes szájzug

Valószínű a B2-, B6-vitamin illetve a folsav hiánya. Jó megoldás zöldségek fogyasztása.

Ínygyulladás

A terhesség első jele is lehet. Az érzékeny ínyt a terhesség alatti hormonális változások okozhatják. Vásároljon terhességi tesztet.

Ritkás szemöldök

Csökkent pajzsmirigyműködést jelezhet. A betegek 80 százaléka nő. Keressük fel az orvost a megfelelő gyógyszerért.

Karikás szemek

Elképzelhető, hogy valamilyen allergia. Az allergia okozta orrdugulás kitágíthatja és sötétebbé teheti a szem és orr körüli ereket. Az allergia megfelelő kezelésével a karikák is elmúlnak.

Barna foltok

Lehet, hogy a melazmának nevezett betegségről van szó. Ezt a szájon át szedhető fogamzásgátlókkal hozzák összefüggésbe. Keressen fel bőrgyógyászt.

Apró sárga göbök

A magas koleszterinszint okozta zsírlerakódásról lehet szó. Ezek még a sovány embereken is előfordulhatnak, elsősorban a szem körül, a térden, könyökön, kézen és lábon. Nézesse meg a koleszterinszintjét.

Kiütések a fenéken

A cöliákia viszkető piros pörsenések alakjában is megmutatkozhat. A lisztérzékenyek 10-15 százalékánál jelentkezik ez a tünet, amely a könyökön és a térden is megjelenhet. A lisztes ételek kizárásával megszűnik.

Törékeny köröm

Valamilyen tápanyag hiánya lehet, például a kalciumé, a D-vitaminé vagy a cinké. Segíthet, ha egy darabig nem lakkozza a körmét, és az is, ha 5 percre esténként vízbe áztatja, majd utána bekeni hidratáló krémmel.

betegség, tünetek

2022-07-16 14:18:28

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop