Hirdetés

Arcidegbénulás ikerterhesség alatt

34 éves vagyok. 34 hetes ikerterhes voltam, amikor arcidegbénulásom lett. Azóta megszültem. Elektromos kezelésre és masszázsra járok naponta, túl vagyok egy akupunktúrás kezelésen. Az állapotom szinte változatlan már három hónapja. Koponya MR vizsgálatra megyek két hét múlva. A fogászati röntgenen olyan fogra lettek figyelmesek, amelynek a gyökértömése az arcüregig ér (ez a tömés 1 éve készült). Fogorvosom azt mondja, előfordulhat, hogy ez okozza a bénulást. Ezért elküldött szájsebészhez.
Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e, hogy ez a fog okozza, hagyjam kihúzni? Végeznek valahol olyan műtétet, hogy a száj mozgása és a pislogás beinduljon, amennyiben egyáltalán nem gyógyulna a betegsége? Mennyi az az idő, ameddig érdemes várni a gyógyulásra a kezelések mellett?
Tisztelettel!

|

Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

A kérdésre nehéz, sőt lehetetlen válaszolni. Annak ellenére, hogy a szerológiai módszerek fejlődésével egyes esetekben a herpes vírus (HZV), máskor a citomegália vírus (CMV), vagy éppen a mononukleózist is előidéző Epstein-Barr vírus (EBV) kóroki szerepe is igazolódott, míg máskor a Borellia baktérium oki szerepét feltételezik (Lyme). Az előbbi antivirális kezelést, az utóbbi antibiotikum szedését igényli a heveny szakban. De hát egy terhességben nehéz ezek használatáról dönteni. A fog oki szerepe nem zárható ki, mint fertőzéses góc. Az arca továbbra is rendszeres ingerterápiával javulhat, ha a további vizsgálatok más kezelhető és kezelendő betegséget nem találnak.

2007-02-13 19:44:33

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop