hirdetés

Házi fortélyok fejfájás ellen

Az emberek már a gyógyszergyárak létrejötte előtt is gyógyították valahogy a fejfájásukat, azzal, ami épp elérhető volt. Sokan kinevetik nagyanyáink praktikáit, pedig mögöttük gyakran évszázados, sőt, évezredes tapasztalat áll.

fejfájás, öngyógyítás | InforMed Hírek8   InforMed
2010-01-13 14:40:12 | Dobos, L.| fejfájás, öngyógyítás
Manapság oly nagymértékben függünk a gyógyszerektől, hogy már meg sem gondoljuk, nem tehetnénk-e mi is valamit saját magunkért. A legtöbb ember átélte már a fejfájást, az alábbiakban néhány ötlet ennek a meglehetősen gyakori kellemetlenségnek a kivédésére.

Növeljük a sóbevitelt

A fejfájást gyakran a szervezet elégtelen nátriumszintje okozza. Negyed pohár langyos vízbe tegyük fél teáskanál sót, és kortyolgassuk. Az íze nem jó, de ezért kárpótolhat a megkönnyebbülés. Akinek magas a vérnyomása vagy a koleszterinszintje, ne tegye, vagy beszélje meg előtte orvosával.

Fokozzuk a vérkeringést

Gyakran lehet oka a fejfájásnak a nem kielégítő vérkeringés is. Egyszerű módszer a mozgás; az edzés vagy a séta fokozza a vér áramlását, eloszlását. Nem kell túl megerőltetőnek lennie az edzésnek, csak amennyi jól esik.

Csökkentsük a koffein fogyasztást

Ha valaki túl sok kávét iszik, szintén gyakrabban fájhat a feje. Egyszerű megoldás, ha ilyenkor vizet iszunk, a szervezetnek erre amúgy is szüksége van, így két legyet üthetünk egy csapásra. Elsősorban a rendszeres kávéivóknak használ.

Fokozzuk az oxigénbevitelt

Kis területű, zárt helyen hamar megfájdulhat a fejünk. Nyissunk ablakot, ha ez nem megoldható, helyezzünk el zöld növényeket a helyiségben.

Csökkentsük a stresszt

Ha stressz-eredetű a fejfájás, vegyünk mély lélegzetet, ettől javul az oxigénellátás és a vérkeringés. A fejfájás kiújulásának megelőzésére tanuljunk meg néhány légzési technikát.

A fejfájást ne tévesszük össze a migrénnel, súlyos esetben, vagy ha a tünetek fokozódnak, forduljunk orvoshoz.

Associated Content
Értékelje a cikket: 


hirdetés
Hozzászólások: 1 db.
A topicot nyitotta: varvota
Oldalak: 1
1.
200906/19 - 23:05:10
A sóbevitel valóban használ, kipróbáltam. Nem mindig tudok ebédelni, így a só is kimarad, de ha az utóbbit pótolom megfelelő mennyiségű vízzel (1 l vízhez kb. 1/2 mokkáskanál, főleg nyáron) a fejfájást ki tudom védeni. A már kialakult fejfájást íly módon kevesebb sikerrel vagy egyáltalán nem lehet kezelni. Additív hatású, ha minden nap eszünk valamilyen gyümölcsöt vagy zöldséget is. A stressz kerülése is beválik, de ha a sóbevitel rendben van, talán a stresszt is könnyebben viseljük.
Oldalak: 1
LEGJOBB CIKKEK
LEGOLVASOTTABB CIKKEK
hirdetés

hirdetés
Betegszervezetek
Copyright InforMed 2002 Kft.