Hirdetés

Hüvelyfertőzés

Fiatal nő vagyok, sajnos már fél éve hüvelyfertőzéssel küzdök. A tünetek ugyanazok: nagyon bő folyás (sárgás-barnás, néha zöldes), de sem viszketés, sem égés nincs. Az orvosaim sajnos nagyon gyorsan túl estek rajtam, legutóbb Pimafucin hüvelykúpot kaptam, és egy Dermyc kapszulát. A kúpot még mindig használom, de nem tudom, eredményes lehet-e, hiszen a Pimafucin gombaellenes hatóanyagot tartalmaz, míg én úgy vélem, ha viszketés mint tünet nem jellemző, akkor lehet, nem is gombáról van szó. (Régebben sajnos többször átestem gombás fertőzésen, tudom, mivel jár: olyan tünetekkel, amik egész egyszerűen elzavarják az ember lányát orvoshoz, pl. erős viszketés, túrószerű, nagyon kellemetlen folyás stb.)
Tudni kell, hogy monogám életet élek szexuálisan, és a párom is megbízható. Már arra is gondoltam, hogy fazonigazításhoz rendszeresen használt borotva okoz valami fertőzést, illetve ha meg is gyógyulnék, az újabb fazonírozás újabb felhámsérülést okozhat. Vagy tévednék?
Várom válaszát!

hüvelygyulladás, folyás |

Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2009 ;14(márciusi)   InforMed | Petróczi, I.

Tenyésztést kell végezni, és aszerint kezelni.
A higiénére nagyon vigyázzon, ott lehet valami hiba.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, rendelőim címe és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel: dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

hüvelygyulladás, folyás

2009-03-25 08:17:11

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop