hirdetés
Egy kutatás kapcsolatot vél felfedezni a figyelemhiányos-hiperaktív rendellenesség (ADHD) és az elhízás között.
Nagyobb mértékben emelkedett a mentális zavarok miatt kezelt gyermekek száma az Egyesült Államokban, mint a felnőtteké - állapította meg egy hosszú távú kutatás.
Autizmus/Asperger-szindróma – Az autizmussal élők képtelenek érzelmi kötődésre, és gondot okoz nekik a másokkal való interakció. Az autista kisgyermekek gyakran izgatottak, ha sok inger éri őket, ez az állapot hasonlíthat a hiperaktivitáshoz. Mindkét rendellenességre jellemző, hogy az érintettek nehezen viselik a változásokat.
A belső fül problémái hiperaktivitáshoz vezethetnek - mutatta ki egy amerikai tanulmány. Egereken végzett kísérletek arra utalnak, a belső fül problémái elváltozásokat okoznak az agyban, ami hiperaktivitáshoz vezethet - idézi a BBC hírszolgálata a Science című tudományos lapban megjelent amerikai tanulmányt.
A hiperaktív gyerekek majdnem ötödénél tapasztalhatók autizmusra jellemző vonások, ami hátrányosan érinti a mindennapi életüket - mutatta ki egy amerikai kutatás.
A méhen belüli tápanyagfelvételt irányító hormon alacsony szintje később szorongóvá teheti a gyermeket - állapította meg egy friss tanulmány.
1 | |
hirdetés
– Ne azt gondold róla, hogy hiperaktív, gondold azt, hogy nagyon siet megismerni a világot – mondta egy 8 éves figyelemhiányos, hiperaktív kisfiú az apjának egy másik, szintén ADHD-s gyerekről.
Hiperaktivitásról beszélünk, ha gyermekekben a tevékenykedés és az izgatottság olyan fokú, hogy aggodalommal tölti el a szülőket és a gondozókat. Kétéves gyermekek többnyire aktívak és ritkán maradnak nyugton. Fokozott aktivitás és zajkeltés gyakori...
Figyelemzavar esetén a figyelem nem megfelelően vagy csak rövid ideig köthető le, illetve a gyermek korához képest túlságosan indulatos, hiperaktivitással vagy anélkül. A figyelemzavar becslések szerint az iskolás korú gyermekek 5-10%-át érinti, és t...
Egy vitatott amerikai állatkísérlet eredménye szerint a mobiltelefon sugárzása károsan hathat a magzat agyfejlődésére.
Autizmus/Asperger-szindróma – Az autizmussal élők képtelenek érzelmi kötődésre, és gondot okoz nekik a másokkal való interakció. Az autista kisgyermekek gyakran izgatottak, ha sok inger éri őket, ez az állapot hasonlíthat a hiperaktivitáshoz. Mindkét re...
A méhen belüli tápanyagfelvételt irányító hormon alacsony szintje később szorongóvá teheti a gyermeket - állapította meg egy friss tanulmány.
1 | | | | | |
LEGOLVASOTTABB CIKKEK
ARCHÍVUM
hirdetés
hirdetés
Betegszervezetek


Copyright InforMed 2002 Kft.