Hirdetés

A figyelemhiányos-hiperaktív rendellenesség és más betegségek

Autizmus/Asperger-szindróma – Az autizmussal élők képtelenek érzelmi kötődésre, és gondot okoz nekik a másokkal való interakció. Az autista kisgyermekek gyakran izgatottak, ha sok inger éri őket, ez az állapot hasonlíthat a hiperaktivitáshoz. Mindkét rendellenességre jellemző, hogy az érintettek nehezen viselik a változásokat.

ADHD, figyelemhiányos hiperaktivitásos rendellenesség |

InforMed Hírek11   InforMed | Dobos, L.


Hallászavarok

A nagyothallóknak gondjaik lehetnek társaságban, és fejletlenebb lehet a kommunikációjuk, és nehéz figyelniük is. A nem diagnosztizált nagyothallás vagy süketség miatt úgy tűnhet, hogy az illető nem figyel, ez is közös tünet a figyelemhiányos-hiperaktivitással, az ADHD-vel.

Pajzsmirigy alulműködés

A hypothyroidizmus szomorúvá, depresszióssá teheti az érintetteket, hasonlóan az ADHD-betegekhez. Az elégtelen pajzsmirigyműködés a koncentrációra való képtelenséggel és memóriazavarokkal is járhat.

Vashiányos vérszegénység

A betegség felnőtteknél letargiát, kimerültséget és ingerlékenységet okoz, míg gyerekeknél inkább jellemző az ingerlékenységen kívül az összpontosítás hiánya, a kognitív készségek elégtelensége és a rövid ideig tartó figyelem, ezek mind megtalálhatók az ADHD-s gyereknél is.

Ólommérgezés

Az ólom még kis mennyiségekben is számos problémát okozhat. A mérgezés következmény lehet a mentális retardáltság, a rossz iskolai teljesítmény, és a lassú tanulás, a feledékenység és a következmények összekapcsolása a cselekedetekkel.

Alultápláltság, ételallergia

Az alacsony vércukorszint több, az ADHD-re jellemző tünetet produkálhat, többek közt agressziót, hiperaktivitást, nyugtalanságot, és csökkent koncentrálóképességet. Az ételallergia is kiválthat dühöt, izgatottságot, hiperaktivitást és hiányt szenvedhet az összpontosítás is.

Érzékelési zavarok

A túlzott ingerek az ADHD-val azonos tüneteket válthatnak ki: kockázatos viselkedés, a veszélyérzet hiánya, figyelemzavar.

Alvászavarok

Bár az ADHD-s betegeknek nehézséget okozhat az alvás, nem biztos, hogy alvási rendellenességben szenvednek. Ha valaki képtelen magát kialudni, az hatással van a nappali tevékenységére, nehezebben összpontosít, kommunikál, követi az utasításokat, és gondok lehetnek a rövid távú memóriával is.

HealthCentral

ADHD, figyelemhiányos hiperaktivitásos rendellenesség

2024-01-06 13:16:27

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop