Hirdetés

Lázas állapot - Rémálom, hallucináció?

Háromgyermekes édesanya vagyok. Legkisebbik fiam 7 éves, 1 osztályos, vallásos iskolába jár, kiváló képességű, fantasztikus memóriája és szorgalma van. 1 hete jár újra az iskolába, mert szörnyű influenzába esett, napokig magas lázzal (38 fölött) itthon feküdt. 2-3 éve láz esetén, hallucinációi, erős verejtékezéssel, szívdobogással járó félelmei voltak. Ezek most nem jelentkeztek, viszont egyik este 1 órányi alvás után iszonyatos görcsös, rohamszerű állapotba került. Sikoltozott, ökölbeszorított kézzel könyörgött, hogy segítsek, mert fáj! Nagyon megijedtem!
Kérdésemre, hogy mi fáj, nem tudott egyértelműen válaszolni, bár hasát és fejét is említette. Szeméből ijesztő halálfélelem sugárzott. Amikor meg akartam ölelni, el akart rohanni. Mindeközben azt hittem mindjárt megfullad. Én is önkívületi állapotba kerültem, ami csak rontott a helyzeten. Ez a rettenet már 4 napja minden este elalvás után pár órával megismétlődik, kizárólag csak ebben az időszakban. Láza nem volt egyszer sem. Kb. 5-10 percig tart, verejtékezik, szaporán ver a szíve. Meg szeretném említeni, hogy nem tévézünk, olyannyira hogy nincs is tévénk, meseolvasással alszik el. Pszichológushoz 2 hét múlva megyünk (ekkorra van időpont). Addig is szívesen fogadnám hasznos tanácsát!

|

Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Ki kell várni a pszichológus véleményét. De addig is ki kellene faggatni, hogy nem érte-e valamilyen inzultus az iskolában a tanulmányai kapcsán, vagy a társaitól.

2006-06-29 13:22:13

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop