Hirdetés

A kanyaró járvány tovább terjed Európában

Nyolc EU-országban az utóbbi hetekben megszaporodott a kanyarós betegek száma. A legérintettebb Románia. Mellette még Németország, Belgium, Franciaország, Olaszország és Lengyelország tartozik azok közé, ahol a kanyaró járványossá alakult. Minden 4 – 5 évben a balkáni államokban ez a járvány fellép.

kanyaró, morbilli, egészségügyi statisztika |

InforMed Hírek14   InforMed | Sarkady, L.


A legújabb járvány során múlt év szeptembere óta 3.446 bejelentett megbetegedést regisztráltak, melyekből eddig 17 eset végződött halálosan. Legveszélyeztetebbek mindenekelőtt a csecsemők és a kisgyermekek. Az epicentrum 728 beteggel Caras-Severin körzetben, Romániában található, közel a szerb határhoz.

Olaszországban ez év elején március közepéig a sajtóhírek szerint 700 eset fordult elő. Ez megfelel 230%-os növekedésnek az előző év azonos időszakához képest. Legfertőzöttebb tartományok Piemont, Latium, Lombardia és Toszkána, a legtöbb páciens 15 és 39 év közötti volt. Február óta Pescarában 75 be nem oltott fiatal felnőtt betegedett meg, akik közül 25-öt kórházban kellett kezelni.

Németországban március közepéig 203 esetet jelentettek, abból 66-ot Hessen-ből, 54-et Lipcséből és 77-et Duisburgból. Sajtóközlemények szerint a 66 Hessen-i esetből 66 Wiesbadenre jutott. A 77 duisburgi esetből 61 gyerek volt, akik közül pedig 22 fiatalabb, mint egy éves. Berlinben ugyanezen idő alatt 31 esetet, Baden-Würtenbergben március 3-ig 19-et diagnosztizáltak.

Ausztriában március 8-ig 69 beteget regisztráltak, azonban ezen a héten egy új esetet sem. Belgiumban március 8-ig 163 új beteg jelentkezett, felük kórházba került. A megbetegedettek között 15 személy egészségügyi alkalmazott volt. Itt úgy tűnik, a járvány még terjed.

Farnciaországban a Mosel-vidék a leginkább fertőzött. Ott március 14-ig több mint 50 megbetegedést diagnosztizáltak. Egész Franciaországban az összes eset 85%-a nem volt beoltva. Magyarországon 13 kanyarós megbetegedés fordult elő. Dániában viszont csupán egyetlen beteget találtak, egy ázsiai utazásból hazatérőt.

kanyaró, morbilli, egészségügyi statisztika

2017-03-27 16:09:06

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop