Hirdetés

Feloldották a makói kórház járványügyi zárlatát

Szerda reggel nyolc órakor feloldották a makói kórház járványügyi zárlatát - jelentette be a helyettes országos tisztifőorvos szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

kanyaró, morbilli, kanyarófertőzés, makói kórház |

MTI Hírek13 | MTI

Szabó Enikő elmondta, a zárlat feloldásánál figyelembe vették az epidemiológiai körülményeket, a betegség lappangási idejét és azt, hogy nem volt újabb kanyarógyanús eset az intézményben.

A szakember beszámolt arról, hogy a múlt heti adatokhoz képest kettővel, 54-re emelkedett a kanyarógyanús esetek száma. Tizenöt esetben már igazolták is a betegséget, 39-ben még folyamatban van a laboratóriumi vizsgálat, háromban pedig már korábban kizárták a kanyarót.

Szabó Enikő elmondta, országos járványveszély továbbra sincs, a kanyaró elleni oltóanyag (MMR-oltás) patikában elérhető. Ugyanakkor megemlítette, az oltást azoknak ajánlják, akik tudják magukról, hogy kanyaróval fertőzött országba utaznak és nincs védettségük a betegség ellen.

A Csongrád megyei járvánnyal kapcsolatban ötszáz oltást felhasználtak a rendelkezésre álló nyolcszáz adagból, és továbbra is vizsgálják a megyei egészségügyi dolgozók védettségét.

A kanyaró súlyos fertőző betegség, amelynek kezdetben influenzaszerű tünetei vannak: torokfájás, köhögés, magas láz. A beteg a tipikus kiütések megjelenése előtt négy nappal már fertőzhet, és a fertőzőképesség a kiütések eltűnése után még négy napig tart.

kanyaró, morbilli, kanyarófertőzés, makói kórház

2017-03-22 20:50:28

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop