Hirdetés

ÁNTSZ: az ünnepekre időben fel kell készülni a gyógyszerek beszerzéséről

A jövő heti karácsonyi ünnepek miatt öt egybefüggő munkaszüneti nap lesz, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra figyelmeztet, hogy aki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, az időben készüljön fel ezek beszerzésére.

ÁNTSZ, gyógyszer, karácsony |

MTI Hírek11

Az ÁNTSZ azt ajánlja, hogy az elkövetkező napokban mindenki írassa fel háziorvosával és szerezze be a szükséges patikaszereket, és ne csak a rendszeresen szedett pirulákról gondoskodjanak, hanem például láz- és fájdalomcsillapítókról vagy hasmenés elleni gyógyszerekről is, mert ezek beszerzése a jövő hét második felében nehézkesebb lesz, a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek majd.

Mint az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben írják, célszerű áttekinteni a "házi patikát". Legyenek otthon megfázásos tüneteket enyhítő, láz- és köhögéscsillapító szerek, gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítmények.

Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet arra is, hogy a sütés-főzés, gyertyagyújtás közben gyakran fordulnak elő égési sérülések, ezért hasznos ezek gyors ellátására szolgáló készítményekkel is felkészülni. A kisebb konyhai balesetek (pl. vágási sérülések) esetére is legyen otthon kötszer, sebfertőtlenítő szer, gyorstapasz - ajánlják.

Az ügyeletes gyógyszertárak listája megtalálható az ÁNTSZ internetes oldalán a www.antsz.hu címen az "Ügyeletek" menüpont alatt.

ÁNTSZ, gyógyszer, karácsony

2014-12-18 09:15:27

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop