Hirdetés

Az OGYÉI határozata ellenére nem zárt be a Lánchíd Gyógyszertár

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) a működési engedély visszavonásáról szóló határozata ellenére nem zárták be a budapesti Lánchíd Gyógyszertárat, a végrehajtás érdekében a rendőrséghez fordulhat a hatóság - közölte az OGYÉI szerdán az MTI-vel.

egészségügy, jog, gyógyszertár |

MTI Hírek13 | MTI

A tájékoztatás szerint Pozsgay Csilla, az intézet főigazgatója utasította az országos tiszti főgyógyszerészt, hogy a helyszínen intézkedjen. Horváth-Hutás Tamás felszólította a patika alkalmazottait a határozatban foglaltak végrehajtására.

A helyszíni ellenőrzést követően, csütörtökön az OGYÉI hivatalból értesíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt a jogosulatlan gyógyszerforgalmazás miatt - írták, hozzátéve: amennyiben a patika ismét megsérti a határozatot, a gyógyszerügyi hatóság a rendőrséghez fordul a végrehajtás érdekében.

Kedden az OGYÉI arról tájékoztatta az MTI-t, hogy visszavonta a patika működési engedélyét, valamint 45 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a gyógyszertárat működtető gazdasági társaságot, mivel orvosi rendelvény nélkül, nagy számban értékesítettek külföldre vényköteles készítményeket.

egészségügy, jog, gyógyszertár

2016-09-15 23:36:04

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop