Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Pszichés problémák, elmebetegségek » Szenvedélybetegségek » Alkoholizmus »

Ki lesz alkoholista?

Kutatók szerint megjósolható, kiből lesz később alkoholista, annak alapján, hogy fiatal korában hogyan reagál az alkoholra.

Mi okozza a másnaposságot, és hogyan előzhető meg?

Közeleg a szilveszter, nem árt vigyázni az év végi partikon. Néhány pohárral többet iszunk, és másnap kínzó fejfájásra, rosszullétre ébredünk.


Az „ebszőrtől” a vitaminokig: a másnaposság

Nemsokára itt a Szilveszter, amelynek úgy tűnik, elengedhetetlen következménye a bamba, vizenyős tekintet és a lüktető fejfájás.


Ókori recept másnaposság ellen

Levelekből fűzött nyaklánccal enyhítették a másnaposság kínjait a Nílus menti birodalomban, az ókori egyiptomi gyógymódok a Nagy-Britanniában megjelent, harminc orvosi témájú papiruszt tartalmazó kiadványnak köszönhetően ismerhetők meg.


A mértékletes alkoholfogyasztás nem hosszabbítja meg az életet

Új elemzéseikkel brit kutatók megdöntötték azt az eddigi feltételezést, miszerint a mértékletes alkoholfogyasztás egészséges.


Szüleik vezethetik rá akaratlanul is gyerekeiket az alkoholfogyasztásra

A szüleik által alkohollal kínált kiskamaszok háromszor nagyobb valószínűséggel válnak erősebben ivó tinédzserekké 16 éves korukra, mint azok a kortársaik, akik nem kapnak otthon alkoholt - derült ki egy Ausztráliában megjelent nagyszabású tanulmányból.


1 | |

Kampány indul a felelős és mértéktartó alkoholfogyasztásért

A Detox nem buli! elnevezéssel kampány indult a fiatalok felelős és mértéktartó alkoholfogyasztásáért; a társadalmi összefogással megvalósuló kampány célja, felhívni a fiatalok figyelmét az alkohol veszélyeire, a sok esetben kialakuló későbbi függőségre és a szervezetre káros következményeire.


Zacher Gábor: sok idő kell az alkoholstratégia igazolására

Zacher Gábor toxikológus szerint akár egy emberöltő is kell ahhoz, hogy igazolódjon egy alkoholstratégia.


Ausztrál orvosok szerint féktelen ivászatra sarkall a "másnaposok klinikája"

A féktelen ivászatok megszaporodásához vezethet a másnaposság kikúrálására létrehozott első ausztrál klinika, ahol ráadásul szükségtelen kezelési módszereket használnak a macskajaj megszüntetésére - figyelmeztet az ausztrál orvosi kamara (AMA).


Óva intik a briteket az alkoholfogyasztástól

Óva inti a briteket az alkoholfogyasztástól a brit kormány egészségügyi főtanácsadóinak új irányelve, hangsúlyozva, hogy bármilyen mértékű alkoholfogyasztás növeli a rák és egyéb betegségek kialakulásának kockázatát.


Zacher Gábor: éveken belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma Magyarországon

Pár éven belül egymillióra nőhet az alkoholisták száma a mostani 800 ezerről Magyarországon, mert "olyan utánpótlás-nevelés van, hogy a Puskás Ferenc Akadémia ahhoz képest kutya füle" - mondta Zacher Gábor toxikológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^