Hirdetés

Alkoholista férj

alkohol, család, agresszió |

Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Nagyon nagy gondban vagyok, nem tudom lekezelni a férjem negatív magatartását. Azért fordulok Önhöz, hogy tanácsát kérjem. Férjemmel hosszú ideje baj van, egyre nehezebben, rosszabbul viselem agresszivitását. Ez a magatartásforma csak akkor fordul elő nála, ha alkoholt iszik, még akkor is, ha csak egy-két pohárral. Már ilyen kismértékű alkoholfogyasztás esetén is csak negatívan közelit meg. Valószínű, hogy viselkedésének forrása az is, hogy 7 éve hol van munkája, hol nincs, ebből 2,5 esztendőn át munkanélküliként volt nyilvántartva. Tisztességes munkahelyet azóta sem tudott találni. Ez valószínűleg sok frusztrációval járt együtt az életében, melyet sokáig türelmesen, megértéssel viseltem, annak reményében, hogy egyszer majd sikerül megfelelő munkahelyet találnia. Az utóbbi időben azonban már nem vagyok türelmes, mert nem úgy viszonozza ezen évek alatt nyújtott támogatásomat, ahogyan kellene. Sőt, épp ellenkezőleg.

Valószínűleg féltékeny is, mert én a hivatásomban sikereket könyvelhetek el. Már ott tartok, hogy ilyen megnyilvánulásaikor erős szívdobogásom, félelemérzetem van. Várom válaszát.

Mit tegyek? Fáradozását előre is köszönöm.

Nagyon nehéz, sőt majdnem reménytelen valamilyen biztos receptet adni. Jól látja a diagnózist, de mint sok egyéb betegségben a terápiás lehetőségünk hiányosak. Az alkoholprobléma mélysége nem derül ki leírásából. De lehetne javasolni, ha ez komoly, az Anonym Alkoholista Egyesületet, és átmenetileg antidepresszáns szedése is jó lenne. Próbáljon valami továbbtanulási lehetőséget keresni, mellyel el tudja foglalni magát. De mindehhez le kell ülniük néhányszor és kölcsönösen megbeszélni a gondokat. Enélkül bármi értelmetlen.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

alkohol, család, agresszió

2002-07-11 13:54:28

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop