Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Pszichés problémák, elmebetegségek » Szenvedélybetegségek » Kábítószerek, gyógyszerek »

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az alábbiakban áttekintést adunk a legelterjedtebb kábítószerek hatásáról és legjelentősebb egészségkárosító hatásaikról.

Újra gyerek lehet

Az LSD hatására olyan lesz az agy, mint a gyerekeké - mutatta ki egy kutatás, amelyben tudósok először készítettek felvételeket LSD-t használó emberek agyáról.


Nem meggyőzőek az orvosi marihuána fájdalomcsillapító hatására vonatkozó tanulmányok

Tudományos szempontból nem egyértelműek és korántsem meggyőzőek az orvosi marihuána fájdalomcsillapító hatására vonatkozó korábbi kutatási eredmények - állapította meg a Maastrichti Egyetem egyik kutatócsoportjának tanulmánya.


Füves cigi

A rekreációs célú kannabisz fogyasztás – szemben az orvosi célúval – drámai módon csökkenti az agy finomszabályozását biztosító molekulák mennyiségét. A kutatókat sokkolta, ahogyan a THC valósággal lesöpörte a kulcsfontosságú fehérjéket az idegvégződésekről.


ENSZ jelentés a kábítószer fogyasztásról

Öt és fél milliárd ember, vagyis az emberiség háromnegyede csak korlátozottan jut hozzá fájdalomcsillapítókhoz - közölte az ENSZ e témában illetékes hivatala éves jelentésében. Az égető drogproblémák közül a szerzők a kannabisz fogyasztás legalizálását és új kábítószer fajták megjelenését emelték ki.


Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segítségkérést. Az alábbiakban áttekintést adunk a legelterjedtebb kábítószerek hatásáról és legjelentősebb egészségkárosító hatásaikról.


1 | |

Ezrek tüntettek Brazíliában a marihuána legalizálásáért

Több ezren vonultak utcára helyi idő szerint szombat este Brazília legnagyobb városában, Sao Paulóban a marihuána legalizálását követelve.


A nyomozók lefoglalták Prince orvosi dokumentumait

Házkutatást tartottak a Prince halála ügyében nyomozó hatóságok annak a minneapolisi orvosnak a rendelőjében, aki a sztárt kezelte halála előtt és halála napján is az énekes házában járt - adta hírül szerdán a Los Angeles Times amerikai napilap.


KSH: minden ötödik iskolás fogyasztott már drogot

Magyarországon az elmúlt tíz évben folyamatosan nőtt a HIV-fertőzöttek száma; minden ötödik iskoláskorú fiatal fogyasztott már életében valamilyen kábítószert, és a drogfogyasztók egyre inkább a követhetetlenül változó összetételű szintetikus szereket használják - írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2015 című kiadványában.


A német kormány a kannabisz gyógyászati célú fogyasztásának engedélyezését javasolja

A német kormány szerdai ülésén elfogadta és a törvényhozás elé terjesztette a kannabisz gyógyászati célú fogyasztásának engedélyezéséről szóló javaslatát.


Orvosi segítséget akart kérni gyógyszerfüggősége kezeléséhez Prince a halála előtt

Egy amerikai ügyvéd szerint halála előtt Prince egy kaliforniai orvos segítségét akarta kérni, hogy leszokjon gyógyszerfüggőségéről.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^