Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Pszichés problémák, elmebetegségek » Szenvedélybetegségek » Kábítószerek, gyógyszerek »

Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az alábbiakban áttekintést adunk a legelterjedtebb kábítószerek hatásáról és legjelentősebb egészségkárosító hatásaikról.

Újra gyerek lehet

Az LSD hatására olyan lesz az agy, mint a gyerekeké - mutatta ki egy kutatás, amelyben tudósok először készítettek felvételeket LSD-t használó emberek agyáról.


Nem meggyőzőek az orvosi marihuána fájdalomcsillapító hatására vonatkozó tanulmányok

Tudományos szempontból nem egyértelműek és korántsem meggyőzőek az orvosi marihuána fájdalomcsillapító hatására vonatkozó korábbi kutatási eredmények - állapította meg a Maastrichti Egyetem egyik kutatócsoportjának tanulmánya.


Füves cigi

A rekreációs célú kannabisz fogyasztás – szemben az orvosi célúval – drámai módon csökkenti az agy finomszabályozását biztosító molekulák mennyiségét. A kutatókat sokkolta, ahogyan a THC valósággal lesöpörte a kulcsfontosságú fehérjéket az idegvégződésekről.


ENSZ jelentés a kábítószer fogyasztásról

Öt és fél milliárd ember, vagyis az emberiség háromnegyede csak korlátozottan jut hozzá fájdalomcsillapítókhoz - közölte az ENSZ e témában illetékes hivatala éves jelentésében. Az égető drogproblémák közül a szerzők a kannabisz fogyasztás legalizálását és új kábítószer fajták megjelenését emelték ki.


Kis drogkalauz

A pszichiátriai betegségek között is az egyik legkényesebb téma az alkoholfüggés és a drogfogyasztás. Az érintett személyek és környezetük sokáig halogatja a segítségkérést. Az alábbiakban áttekintést adunk a legelterjedtebb kábítószerek hatásáról és legjelentősebb egészségkárosító hatásaikról.


1 | |

Nincsenek pontos adatok a magyarországi drogfüggők számáról

Nincsenek pontos adatok a magyarországi intravénás droghasználók számáról, és ez megnehezíti a szerhasználati szokások nyomon követését - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.


Prince halála - Kábítószer-túladagolás miatt kezelésre szorult Prince a TMZ szerint

Halála előtt hat nappal kábítószer-túladagolás miatt orvosi kezelésre szorult Prince - közölte a TMZ celebportál csütörtökön több forrásra hivatkozva.


Újra gyerek lehet

Az LSD hatására olyan lesz az agy, mint a gyerekeké - mutatta ki egy kutatás, amelyben tudósok először készítettek felvételeket LSD-t használó emberek agyáról.


Ausztrália egyik államában legalizálták a kannabisz gyógyászati használatát

Ausztráliában elsőként Victoria államban legalizálták a kannabisz gyógyászati használatát, az erről szóló törvényt szerdára virradóra hagyta jóvá a helyi törvényhozás.


Whoopi Goldberg nőknek szánt orvosi marihuánatermékekhez adja a nevét

Whoopi Goldberg kifejezetten nők számára készülő orvosi marihuánatermékekhez adja a nevét és pénzét - jelentette az USA Today.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^