Hirdetés

A Liberálisok járványveszélytől tart

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint járvány is kitörhet Budapesten a VIII. kerület tűcsereprogram leállítása miatt.

tűcsereprogram, drogprevenció |

MTI Hírek11

Bodnár Zoltán hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy álláspontja szerint eddig a Kék Pont Alapítvány akadályozta meg a járványt, s szerinte Székely László alapjogi biztos is e mellett foglalt állást, amikor megállapította, hogy a tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő.

Az ellenzéki politikus külföldi példákra hivatkozva azt írta: ahol beszüntették a tűcsere-programokat az intravénás szerhasználattal összefüggésbe hozható HIV-fertőzések száma járványszerű méreteket öltött.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje közölte: elvárják Kocsis Mátétól (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármesterétől, hogy azonnal álljon elő olyan drogstratégiával, amely egyrészt prevenciós célokat szolgál, másrészt kezeli a közegészségügyi kérdéskört a droghasználók körében és megvédi a lakosságot a járványoktól.

A VIII. kerületi önkormányzat tavaly arra hivatkozva szüntette meg a Kék Pont Alapítvánnyal az együttműködést, hogy a szervezet nem teljesítette vállalását, csak tűosztást folytatott, a drogszemét begyűjtéséből azonban nem vette ki a részét. Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint új, hozzáértő szakmai partnerekkel folytatják a munkát.

tűcsereprogram, drogprevenció

2014-09-22 19:10:08

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop