Hirdetés

A marihuána hatása az agyra

A marihuána aktív hatóanyaga, a tetrahidrocannabinol (THC) az agynak abba a területén avatkozik bele, amely a helytelen gondolatok és viselkedésformák gátlásáért felelős.

kábítószer, marihuána, marijuana |

InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.

Brit kutatók, a Pszichiátriai Intézet munkatársai azt tapasztalták, hogy a THC kapszulát bevevő önkéntesek alsó frontális kéregállományában csökkent az agytevékenység.

Igaz, hogy a THC hatása az említett agyi területen csak rövid ideig tartott, és egyesek érzékenyebbek voltak a hatóanyagra, mint mások.

A kutatás eredménye meggyőző bizonyítékkal szolgált arra, hogy a marihuána jelentős hatással van az agyműködésre, állítják a kutatók. Hozzátették azonban, nem lett volna etikus és kivitelezhető a THC-nek az agyra gyakorolt hosszú távú hatásával kísérletezni.

Az eredményeket az intézet soron következő konferenciáján mutatják be. Ugyanitt lesz hallható egy másik kutatás eredménye is, amely szerint a marihuána egy másik összetevője, cannabidiol (CBD) segíthet a pszichotikus tünetek enyhítésében, ezért jól alkalmazható új kezelési módok kifejlesztésénél.

kábítószer, marihuána, marijuana

2007-05-02 11:36:29

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop