Hirdetés

A német parlament alsóháza engedélyezte a kannabisz orvosi használatát

A német parlament alsóháza, a Bundestag egyhangúlag jóváhagyta csütörtökön, hogy az egészségügyben korlátozásokkal, de használni lehessen a kannabiszt, a marihuána nevű enyhe kábítószer alapanyagát.

kannabisz, gyógyászati célú fogyasztás, Németország |

MTI Hírek13 | MTI

A korlátozás lényege, hogy a szer csak orvosi receptre lesz kapható, súlyos betegek számára írható fel, akik estében alternatív gyógymód nem létezik. A gyógyszertárak ellátására engedélyezték kender ültetvények létesítését, és amíg ezek nem fordulnak terműre, addig importból elégítik ki az igényeket.

Hermann Gröhe egészségügyi miniszter a parlamentben hangsúlyozta, hogy a döntés nem jelenti azt, hogy a kannabiszt más, nem gyógyászati célra is használhatják az országban.

A törvény márciusban lép hatályba. Németország Európában ezzel bekerült azon országok csoportjába, amelyek már hoztak hasonló döntést. Ezek: Ausztria, Csehország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Macedónia, Nagy-Britannia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország és Szlovénia.

A német egészségügyben korábban is használtak kannbisz készítményeket, de a kezeléseket egyedileg kellett engedélyeztetni. A kormány adatai szerint tavaly áprilisban 647 páciens élt a lehetőséggel.

kannabisz, gyógyászati célú fogyasztás, Németország

2017-01-20 22:33:28

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop